Akdağ'dan el sıkmama polemiğine yanıt   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-02-2010 (18:34)   Son Mesaj: 11-02-2010 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    11-02-2010

    Akdağ'dan el sıkmama polemiğine yanıt

    Akdağ'dan el sıkmama polemiğine yanıt


    Resepsioyon geçti ama tartışmaları halâ devam ediyor.. Kamer Genç'in Sağlık Bakanı Akdağ'ı hedef alarak 'Gül'ün eşinin elini sıkmayan bakanın anlaşmaları incelenmeli' sözlerine Bakan Akdağ yanıt verdi..

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 8 yıldır kamuoyu önünde Sağlık Bakanı olarak görev yaptığını belirterek, ''Kadınların elini sıkma konusunda hiçbir problemim olmadığını bütün kamuoyu yakından bilmektedir'' dedi.
    CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye ile Makedonya arasında sağlık ve tıp bilimleri alanında işbirliği yapılmasına yönelik anlaşmanın uygun bulunduğuna dair kanun tasarısının görüşülmesi sırasında söz aldı.

    Genç, konuşmasında, bazı gazetelerde, ''Bakan Akdağ'ın, Cumhuriyet Resepsiyonu'nda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün elini sıkmadığı'' yönünde haberler yer aldığını ifade ederek, ''Böyle hareket eden bir bakanın yönettiği uluslararası anlaşmaların iyice incelenmesi gerekir'' dedi.

    Bürokrat atamalarında, özellikle Rize, Trabzon ve Kayseri illerini tercih edildiğini öne süren Genç, ''Diğer illerin insanları da bu vatanın çocukları. Bu insanlar Cumhuriyetin kuruluş felsefesine inanmıyor. Komisyon toplantılarına giriyoruz. Buralarda her şey gizli, bilgi verilmiyor. Böyle şeffaf devlet olunmaz'' diye konuştu.

    Genç'in konuşmasının ardından yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bakan Akdağ'a, Türkiye'nin, Yunanistan-Makedonya sınırında düzenlenen bir askeri harekata katılıp katılmadığını sordu.

    Akdağ ise Yunanistan-Makedonya sınırında düzenlendiği belirtilen askeri harekata ilişkin herhangi bir bilgisi olmadığını belirterek, soruya yazılı olarak yanıt vereceklerini söyledi.

    Kamer Genç'in, konunun dışında birçok şeyden bahsettiğini belirten Bakan Akdağ, ''Hükümetimiz, görev alan bürokratları, ülkenin her bölgesinden hiç ayrım yapmadan, liyakat ve ehliyet ölçüleri içerisinde atamaktadır. Zaten böyle olmasaydı bu hükümet başarılı olamazdı. Bunu en iyi değerlendirecek olan da halkımızdır. Biz milletin bu konudaki irfanına çok itimat ediyoruz'' diye konuştu.

    AK Partililerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine yürekten inandığını vurgulayan Akdağ, hiç kimsenin bu konuda en ufak bir tereddütü olmaması gerektiğini ifade etti.

    Genç'in, bakanlık uygulamaları ve sağlık reformuyla ilgili bazı eleştirileri olduğunu hatırlatan Akdağ, şöyle devam etti:

    ''Bu hususta bizim söylediklerimiz, ortaya koyduklarımız kadar uluslararası örgütlerin raporlarına çok iyi bakmak lazım. UNICEF ve OECD, raporlarında Türkiye'deki sağlık çalışmalarını sitayişle ortaya koydular. Bütün uluslararası kuruluşlar gelişmeleri takdir ediyorlar. Sayın milletvekilinin ilinde de gelişmeler olduğunu mutlaka takip etmiştir. Çok ciddi iyileşmeler, çok ciddi gelişmeler var. Daha iyileri inşallah olacak.''

    Genç'in, Cumhuriyet Resepsiyonu ile ilgili kamuoyuna yansıyan haberlere de değindiğini belirten Akdağ, ''Biz gerekli açıklamaları gönderdik. 8 senedir kamuoyunun bakanlık yapan bir kişiyim ben Sağlık Bakanı olarak. Kadınların elini sıkma konusunda hiçbir problemim olmadığını bütün kamuoyu yakından bilmektedir'' dedi.

    AA




    Akdağ'dan el sıkmama polemiğine yanıt Yorumları