Türk ve Arap öğrenciler arasında kavga   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-02-2010 (18:08)   Son Mesaj: 11-02-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 646  

    11-02-2010

    Türk ve Arap öğrenciler arasında kavga

    Türk ve Arap öğrenciler arasında kavga


    Moldova'nın başkenti Kişinev'de bulunan Moldova Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan 5 Türk öğrencinin, Arap kökenli öğrencilerden tehdit mesajları aldığı iddia edildi.

    Çanakkale'de yaşayan Halim Alkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki oğlu Korcan Alkılıç'ın, dört Türk öğrenciyle birlikte öğrenimini Kişinev'de sürdürdüğünü söyledi.
    Akkılıç, telefonla görüştüğü oğlundan aldığı bilgiye göre, okuldaki bir Filistinli öğrencinin Türk öğrencilerden Y.K. ile arkadaşlık kurmak istediğini, Y.K'nın bunu reddetmesi üzerine dövüldüğünü söyledi.

    İki gün önce yaşanan olayın ardından okul yönetimi ve Türk öğrencilerin durumu polise bildirdiğini anlatan Alkılıç, bunun üzerine Filistinli öğrencinin okulun yurduna alınmadığını ve hakkında sınır dışı edilmek üzere işlem başlatıldığını ifade ederek, ''O öğrenci sınır dışı edilmesini, Türk öğrencilerin şikayetine bağlıyor. Bu nedenle Türk öğrencilerle Filistin ve Arap kökenli öğrenciler arasında gerginlik yaşanıyor. Oğlumu ölümle tehdit ediyorlar. Cep telefonuna bu yönde gelen pek çok mesaj var'' dedi.

    Alkılıç, oğlu ve diğer Türk öğrencilerin, yaşadıkları endişe dolayısıyla iki gündür yurttan çıkamadıklarını, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliğine durumu bildirdiğini ve yaşananları anlattığını söyledi. Akkılıç, ''Çocuklar aşırı derece tedirginlik ve korku yaşıyor. Çünkü oğlumun cep telefonuna çok sayıda ölüm tehdidi içeren mesaj gelmiş. Filistinli ve Arap kökenli öğrenciler birlik olarak, 'Filistinli öğrencinin sınır dışı edilmesine siz vesile oldunuz. Bunun suçlusu sizsiniz' şeklinde mesajlar gönderiyorlarmış. Bizim burada elimiz kolumuz bağlandı. Yetkililerden bir an önce konuyla ilgilenmelerini istiyoruz. Çocuklarımızın hayatından endişe duyuyoruz'' dedi.

    Halim Alkılıç, öğrencilerin tehdit edilmelerinin önüne geçmek için, mümkünse Türkiye'deki denk bir okula kayıtlarının yaptırılması talebinde bulundu.

    Bu arada, AA muhabirine telefonla bilgi veren Türkiye'nin Kişinev Büyükelçiliği yetkilileri, olayı doğrulayarak, öğrencilerin durumunu yakından takip ettiklerini söyledi. Okul yönetimi, polis ve savcılıkla görüşüldüğünü ve öğrencilerin polise ifade vermelerinin sağlandığını kaydeden yetkililer, ''endişe edilecek bir durum olmadığını'' belirtti.




    Türk ve Arap öğrenciler arasında kavga Yorumları