Galaxy Tab'in maliyeti ne kadar?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (17:39)   Son Mesaj: 11-02-2010 (17:39)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    11-02-2010

    Galaxy Tab'in maliyeti ne kadar?

    Galaxy Tab'in maliyeti ne kadar?
    Samsung'un tablet bilgisayarı Galaxy Tab son dönemde mobil dünyanın en çok heyecan uyandıran cihazlarından biri. Peki bu başarılı tek bir tabletin Samsung'a maliyeti ne kadar?


    Samsung'un Android işletim sistemine sahip ilk tablet bilgisayarı olan Galaxy Tab, pazarın şeklini değiştirecek kadar iddialı geldi. Güçlü donanımı, yenilikçi özellikleri ve Android 2.2 Froyo işletim sistemiyle cihazın şimdiden yoğun ilgi gördüğü belirtiliyor.


    Galaxy Tab'in maliyeti ne kadar?

    Avrupa'daki bazı merkezlerin fiyatını 499$ olarak belirlediği tabletin en önemli bileşenleri ise 1 GHz'lik Hummingbird işlemci ve 1024x600 piksel çözünürlüğündeki kapasitif dokunmatik ekran. Peki tek bir Galaxy Tab'in Samsung'a maliyeti ne kadar olabilir?

    En Pahalısı Ekran Ve Bellek

    iSuppli'nin yaptığı araştırmaya göre cihazda kullanılan parçaların maliyeti toplamda 205$ seviyesinde. iPad'in toplam maliyeti yine iSuppli'nin yaptığı araştırma neticesinde 265 $ olarak belirlenmişti. Samsung Galaxy Tab'i bu fiyata ulaştıran en pahalı parça ise tahmin edebileceğiniz gibi 7 inçlik ekran. Samsung tarafından üretilen bu ekran, tüm aparatları ile birlikte 57$ değerinde.


    Galaxy Tab'in maliyeti ne kadar?

    Bu geniş ekranın altında çalışan donanıma baktığımızda da ekran ile bellek modüllerinin cihazın neredeyse yarı fiyatını oluşturmuş olduğunu görüyoruz. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, SanDisk tarafından üretilen 16GB'lık yığın hafıza ile Samsung markalı Ram, Rom ve işelmci modülleri 51$ olarak belirlenmiş.

    Diğer Bileşenler

    Listedeki dikkat çekici bir diğer değer konu ise pil. Yine Samsung imzasını taşıyan 4000mAh'lik bu pile 10.60 $ gibi bir değer biçilmiş. Hatırlanacağı gibi bazı kullanıcılar pil konusunda şikayetlerinin bulunduğunu dile getirmişti. iSuppli tarafından yayınlanmış listeyi aşağıdaki görselde bulacaksınız.


    :: Samsung Galaxy Tab'i satın almayı düşünüyor musunuz?


    SDN - ShiftDelete.Net





    Galaxy Tab'in maliyeti ne kadar? Yorumları