Kahramanmaraş'ta cinayet içinde cinayet   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (17:04)   Son Mesaj: 11-02-2010 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 943  

    11-02-2010

    Kahramanmaraş'ta cinayet içinde cinayet

    Kahramanmaraş'ta cinayet içinde cinayet


    Kahramanmaraş'ta, yerel radyo sahibi yolda yürürken tabancayla başına ateş edilerek öldürüldü. Yakalanan zanlının, 7 ay önce öldürülen edebiyat öğretmeni Savaş Kalaycı'nın da katil zanlısı olduğu öne sürüldü.

    Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta yerel yayın yapan bir radyonun sahiplerinden Haktan Kaya (38) Sakarya Mahallesi'ndeki taksi durağı önünde yürürken arkasından yaklaşan bir kişi tarafından başına ateş edilerek ağır yaralandı. Ambulansla Yenişehir Devlet Hastanesine kaldırılan Haktan Kaya hayatını kaybetti.
    Olayın ardından kaçan zanlı C.A. (50), Şeyh Adil Mahallesi'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen C.A. emniyete götürüldü.

    C.A'nın polise verdiği ilk ifadede, 20 Nisanda edebiyat öğretmeni Savaş Kalaycı'yı da kendisinin öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. C.A'nın ''Namus meselesi yüzünden her iki olayı da gerçekleştirdim. Bunlar benim hayatımı kararttı. Sırada bir kişi daha vardı. Onu da öldürdükten sonra polise teslim olacaktım'' dediği öğrenildi.

    İşsiz olduğu belirtilen C.A'nın Serintep Mahallesi'ndeki TOKİ evlerinde oturduğu bildirildi.

    Aynı radyoda DJ'lik yapan Hoca Ahmet Yesevi Lisesi edebiyat öğretmeni Savaş Kalaycı, 20 Nisanda son dersine girdikten sonra Sakarya Mahallesi'ndeki evine giderken, silahlı saldırıya uğramış ve olay yerinde hayatını kaybetmişti.

    Bu arada, bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Haktan Kaya'nın, Savaş Kalaycı'nın hayatını kaybetmesinin ardından sosyal paylaşım sitesine ''Zamansız terk ettin canım kardeşim. Sana kıyanların Allah belasını versin. Seni unutmayacağım. Dualarım seninle olacak. Mekanın cennet olsun'' yazmıştı.

    Emniyette sorgulanan zanlı C.A'nın yarın adliyeye çıkartılacağı öğrenildi.




    Kahramanmaraş'ta cinayet içinde cinayet Yorumları