BP, sızıntıyı Mistui Oil Exploration'a fatura etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (16:23)   Son Mesaj: 11-02-2010 (16:23)    Cevap: 0    Gösterim: 414  

    11-02-2010

    BP, sızıntıyı Mistui Oil Exploration'a fatura etti

    BP, sızıntıyı Mistui Oil Exploration'a fatura etti


    İngiliz petrol şirketi British Petroleum (BP), Meksika Körfezi'ndeki petrol felaketinden kaynaklanan maliyeti paylaşmak üzere Mistui Oil Exploration'a 1,9 milyar dolar tutarında fatura gönderdi.

    Japonya merkezli Mitsui&Co'nun petrol arama bölümü Mistui Oil Exploration'dan yapılan açıklamada, BP'nin bu kirliliğin temizlenmesi maliyetinin bölüşülmesi için şirkete 1,9 milyar dolarlık fatura gönderdiği bildirildi.
    Açıklamada, felakete ilişkin soruşturmanın devam ettiği ve hiç bir şeyin netlik kazanmadığı ifade edilerek, BP'den faturaya ilişkin açıklama istendiği ancak şu ana kadar herhangi bir cevap gelmediği kaydedildi.

    Mitsui Oil Exploration'ın Meksika Körfezi'ndeki petrol kuyusunda yüzde 10 payı bulunuyor.

    Meksika Körfezi'ndeki bir petrol kuyusunda Nisan ayında başlayan ve Temmuz ayına kadar devam ederek tarihin en büyük çevre kirliliğine yol açan petrol sızıntısı nedeniyle BP'nin, Mitsui&Co'ya temizleme maliyetlerine yardımcı olması için daha önce de fatura gönderdiği belirtiliyor.




    BP, sızıntıyı Mistui Oil Exploration'a fatura etti Yorumları