'Eylemsizlik tarih ile sınırlı kalmamalı'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-02-2010 (15:56)   Son Mesaj: 11-02-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 448  

    11-02-2010

    'Eylemsizlik tarih ile sınırlı kalmamalı'

    'Eylemsizlik tarih ile sınırlı kalmamalı'


    Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Akyıl, barış sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini, eylemsizliğin belirli bir tarih ile sınırlı kalmaması gerektiğini bildirdi.

    Akyıl, terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, eylemsizlik kararının kalıcı hale gelmesi ve hükümetin de barışa destek vermesi gerektiğini belirtti.
    Referandum sonrası hükümetin, önemli ölçüde değişimden ve çözümden yana olanların desteğini aldığını ifade eden Akyıl, şunları kaydetti:

    ''Barış sürecine herkesin destek vermesi gerekiyor ve eylemsizlik belirli bir tarih ile sınırlı kalmamalıdır. Eylemsizlik kararı ülke açısından hayati önem taşımaktadır. Eylemsizlik kararıyla birlikte hükümetin de devletin bütün birimlerinin de sorunun çözümüne yönelik ciddi adımlar atması gerekiyor.''

    İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesince de yapılan yazılı açıklamada, eylemsizlik kararının 2011 seçimlerine kadar uzatmasının, bölgede olumlu tepkilerle karşılandığı ifade edildi.

    Kararın çok anlamlı olduğu vurgulanan açıklamada, hükümetin Kürt sorununun çözümü için bu fırsatı değerlendirmesi ve kaçırmaması gerektiğinin altı çizildi.




    'Eylemsizlik tarih ile sınırlı kalmamalı' Yorumları