İnternette nasıl para kazanılır?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-02-2010 (14:42)   Son Mesaj: 11-02-2010 (14:42)    Cevap: 0    Gösterim: 494  

    11-02-2010

    İnternette nasıl para kazanılır?

    İnternette nasıl para kazanılır?
    Dünyanın en hızlı gelişen sosyal medya servislerinden Twitter, ilginç reklam politikaları ile sürekli gündemde kalıyor. Peki Twitter, para kazanmayı nasıl başarıyor?


    Tüm dünya bugün internet ağının etikis altında. Gelişen dünyada şirketler kazanç yollarını sanal aleme aktarmaktan çekinmiyor. Bazı fikirler internet sayesinde milyon dolarlar kazandıran projeler haline geliyor.

    Peki internet üzerinden nasıl para kazanıldığını hiç fark düşünüz mü? Teknololoji sitesi ShiftDelete.Net, basit bir fikir olarak ortaya çıkan ve şimdi istikrarlı bir cirosu olan Twitter'ı baz alarak internetten para kazanma rehberi hazırlandı.

    Şüpheye yer bırakmaksızın Twitter, dünyanın en hızlı gelişen, büyüyen ve abonelerini artıran sosyal medya servislerinden biri konumunda. Bu yükseliş, reklam vermek isteyen firmaların da ağzını sulandırıyor ve gitgide devleşen Twitter'a yatırım yapmak için onları cesaretlendiriyor. Peki sosyal medya servisi nasıl bir reklam politikası güdüyor?


    İnternette nasıl para kazanılır?

    Twitter baz alınmış diğer yöntemleri görmek için tıklayınız

    Uzun Süreli İlişkiler

    Twitter, dünyanın en büyük firmalarında bazılarıyla uzun süreli ortaklık anlaşmaları imzalamış durumda. Bu firmalar arasında Starbucks, Red Bull, Best Buy ve Hootsuit bulunuyor. Reklam politikalarında bu şirketlere öncelik tanınıyor ve bazı imtiyazlar veriliyor.


    İnternette nasıl para kazanılır?

    Promoted Tweet Kavramı

    Promoted Tweet, Twitter'ın geliştirdiği zekice ve çok tutulan bir reklam politikası. Ana sayfayı reklamlarla doldurup, kullanıları çileden çıkarmaktansa bu yöntem tercih ediliyor. "Kahve" kelimesini ele alalım ve Starbucks'ın, Twitter ile Promoted Tweet konusunda anlaşmış diye düşünelim.


    İnternette nasıl para kazanılır?

    Twitter'da, "Kahve" araması yapıldığında ilk üç Tweet'den birinde Starbucks ile karşılaşıyoruz. Kullanıcı isterse bağlantıya tıklayıp, ek bilgi alabiliyor. Profil ne kadar incelenirse, firma o boyutta ödeme yapıyor.


    :: Twitter'ın reklam politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?


    SDN - ShiftDelete.Net






    İnternette nasıl para kazanılır? Yorumları