Kılıçdaroğlu: Köşk'te boyun mu uzadı?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (14:38)   Son Mesaj: 11-02-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    11-02-2010

    Kılıçdaroğlu: Köşk'te boyun mu uzadı?

    Kılıçdaroğlu: Köşk'te boyun mu uzadı?


    CHPGrup Toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim'deki bombalı saldırıya değindi, 'bizi bölemezler' dedi. CHP Lideri Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyon konusunda ise çarpıcı ifadeler kullandı. Erdoğan'ı hedef aldı.

    Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

    Bugüne kadar törerle bizi Doğu'da Batı'ya ayırmak istediler. Ama, en Doğusundan Batısına kadar topyekün bir direnişe geçtik ve teröre boyun eğip bölünmedik. Bölünmeyeceğiz.

    Huzurlu bir Türkiye için yollara çıktık ve bunun mücadelesini veriyoruz.

    Ben ve arkadaşlarım Cumhuriyet Bayramı kutlaması için İstanbul'a gittik. Hakkari'ye Van,'a Tekirdağ'a ve yurdun her bir köşesine barış mesajları verdik. Üstelik bu mesajları ben söyledim on binler tekrarladı. Selam olsun tüm Türkiye'ye.

    Vay efendim ben gitmişim Kadıköy'de halkla buluşmuşum, resepsiyona gitmemiş. Oradaki insanlar bizim değil mi? Ben diyiyorum bunlar bölücü. Bunların gizli gündemleri var. Biz bölünmeyelim diyiyiruz onlar bölüyor.

    Biz o akşam oradan başka bir yere gittik. Paşabahçe'ye emeklilierin, çalışanların yanına gittik. Orada bedenini açlık grevini yatıran bir işçi kardeşimizin yanına gittik. Biz buraya geldik, senin yanındayız dedik.

    Bu işçi kardeşimiz 5 yıl çalışmış. Bir gün demiş ki ben hakkımı arayayım sendikaya üye olayım. Vay sen misin üye olan. Hemen ertesi günü kapı önüne konmuş. Onu görmeyeceksin bu mudur sizin cumhur anlayışınız.
    Başbakan bu duruma bir şey diyor mu. O kadıncağızın o durumuna acaba vicdanı sızlıyor mu? Sen kendi çocuklarına beş yıldızlı otellerde düğün yaparken sıkılmadın da o kadının haline sıkılmıyor musun.

    Bir de anayasa değişikliği ile bir işçi birden fazla sendikaya üye olabilsin dediler. Kadıncağız bir sendikaya üye oldu diye işinden oldu. Ya iki sendikaya üye olsaydı. Çekip vuracaklardı herhalde. Bu hükümetin söylemiyle eylemi taban tabana zıt.

    Çankaya Köşkü'ne sen gittin ne oldu, boyun mu uzadı? Ama ben gittim, cumhura gittim. Fakir kardeşimizin yanındaydım. Sen mi doğru yaptın ben mi?

    Bu düzen kölelik düzenidir. Kölelik düzenini yıkacak da CHP'dir. Buradan 2 milyona yaklaşan taşeron işçilere sesleniyorum; Sizin eviniz CHP'dir. Sizin sesiniz CHP'dir. Çünkü bir yiyicilerden yana değiliz. Taşeron işçi kardeşlerim, Zonguldak'ı unutmayın. Yerin 540 metre altında hayatını kaybeden kardeşlerimiz de taşeron işçiydi. Hala daha ikisinin cesedi çıkarılmadı.

    Cumhur kim siz kim? Sizin işiniz gücünüz cebinizi doldurmak. CHP iktidarında hiç bir taşeron işçisi, taşerona teslim edilmeyecek. Kadrosunun vereceğiz adam gibi çalışacak. 2 milyon işçi kulaklarını dikip bize baksınlar.

    Ayrıntılar gelecek




    Kılıçdaroğlu: Köşk'te boyun mu uzadı? Yorumları