Hacır, SkyTürk'ten kovuluşunu anlattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (14:14)   Son Mesaj: 11-02-2010 (14:14)    Cevap: 0    Gösterim: 418  

    11-02-2010

    Hacır, SkyTürk'ten kovuluşunu anlattı

    Hacır, SkyTürk'ten kovuluşunu anlattı


    SKY Türk’te sunduğu programda CHP'yi eleştirince CHP'li vekillerce kanala yapılan baskınla işten kovulan Gürkan Hacır, o günü ve sonrasında yaşananları anlattı.

    Gürkan Hacır"ın SKY Türk"te tam altı yıldır hazırlayıp sunduğu 'Şimdiki Zaman' adlı program, CHPlilerin baskısı sonucu yayından kaldırıldı ve gazeteciyi işinden etti.
    18 Ekim gecesi yayınlanan program sonrasında yaşanan kovulma olayının perde arkasında ise CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve milletvekilleri olduğu iddiası kulislere düştü.

    CHP'lilerin işten kovdurduğu Gürkan Hacır başından geçenleri anlattı: "Program boyunca sürekli çağrı yaptık, cevap hakkı doğanlar varsa onlara da bu ekranın açık olduğunu vurguladık. Onlar programı aramak yerine Televizyonun genel müdürüne ulaşmayı tercih ettiler. CHP milletvekilleri konuşmak yerine beni şikayet ederek programı yayından kaldırttılar. Oysaki biz ekranı onların vereceği cevaplara açık tuttuk. Gazeteciliği bilmediği için milletvekillerinden gelen baskıya dayanamayan Barış Tünay, onları bana yönlendirmek yerine işten kovmayı tercih etti, Barış Tünay gazeteciliği bilmediği için gelen baskılara dayanamıyor. Bu olayda Tünay"ın basiretsizliği vardır. Onun bildiği şey basketboldür. 2 Milletvekili arayınca da hemen paniğe kapılmıştır. Oysaki Erhan Göksel öldüğünde 'O kim?' diyen, 5 partinin liderini sayamayacak kadar haberciliğe uzak birisidir."

    'CHP"LİLERİN KONTROLSÜZ TAVRI VAR'

    Bugüne kadar SKY Türk ekranlarında 153 program yaptığını belirten Gürkan Hacır "Bugüne kadar benim yaptığım programlara kimler çıktı isterseniz şöyle bir bakın. Derin analizler yapan programlar yaptım. Ben Kadir Mısıroğlu"nu, Mustafa Armağan"ı, Emin Gürses"i, Yalçın Küçük"ü konuk ettim. O akşamki program sonrası CHP"li vekiller ve beni suçlayanlar arayıp bizi de çıkarın deseler o ekran zaten onlara açıktı. Ama onlar bunun yerine beni şikayet etmeyi tercih ettiler" dedi.

    'BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU BU TAVIRLARDAN RAHATSIZ'

    "CHP benim gündemimde olan bir parti değil" diyen Hacır, kendisine yapılanlardan Genel Başkan Kılıçdaroğlu"nun ve Baykal"ın da rahatsız olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı;

    ""Bana yapılanlardan Kemal Bey ve Deniz Baykal"da rahatsız olmuşlar. Sayın Kılıçdaroğlu yakın çevresine bunu belirtmiş. Deniz Baykal"da ortak tanıdığımız bir dostumuz aracılığıyla üzüntüsünü bana iletti. Ben Nail Güreli"nin şu sözünü hatırlatmak isterim. Gazeteci ceketine bir kol mesafesinde olmalı. Ben her zaman bu cümleyi hatırlarım."

    Cafesiyaset sitesinde yer alan bilgilere göre; mesleği gazetecilik olmayan Barış Tünay, kendisini arayanlara, "Beni değil, programı arayın ve konuşun" demek yerine, telaşa kapıldı. Programcısını savunamadı. Önder Sav"ın yakın çevresi, SKY Türk"e yönelik baskılarını hafta boyunca sürdürdü. SKY Türk Genel Müdürü Barış Tünay"ı arayan CHP"li yöneticiler, "Gelin, yayına katılın, düşüncelerinizi canlı yayında anlatın" çağrılarına ise kulak asmadı. Ve taciz, tam sekiz gün boyunca devam etti.

    Sitenin iddialarına göre, yaşanan gelişmeler sonucu SKY Türk TV"nin gazetecilikten gelmeyen Genel Müdürü, Önder Sav"ın yakın çevresinin baskılarıyla, Gürkan Hacır"ın programını yayından kaldırdı.

    (cafesiyaset)




    Hacır, SkyTürk'ten kovuluşunu anlattı Yorumları