HSYK'nın Kürkçü'ye açtığı dava   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-02-2010 (13:58)   Son Mesaj: 11-02-2010 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    11-02-2010

    HSYK'nın Kürkçü'ye açtığı dava

    HSYK'nın Kürkçü'ye açtığı dava


    Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, davacı Ertosun'un avukatı Rabia Balkanlı, davalı Avukat Taylan Tanay ve çok sayıdaki ÇHD'li avukatı ile Ertuğrul Kürkçü'nün avukatı Mustafa Bayram Mısır katıldı.

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Ali Suat Ertosun'un ''Ali Suat Ertosun'un yeri HSYK koltuğu değil sanık sandalyesidir'' başlıklı yazıyla kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile yazıyı yayımlayan Bianet sitesinin koordinatörü Ertuğrul Kürkçü aleyhine açtığı manevi tazminat davasının görülmesine başlandı.
    Davalı avukatları, dava dilekçesine karşı beyanlarının bulunduğu dilekçeyi mahkemeye ve davacı avukatına verdi.

    Dava konusu yazının ''eleştiri ve ifade özgürlüğü'' sınırları içerisinde olduğu kaydedilen cevap dilekçesinde, Ertosun'un HSYK üyesi olduğu belirtildi. Bu nedenle, davayı görecek hakimlerin tarafsız olamayacağı ifade edilen dilekçede, davanın Ertosun'un üyeliğinin bitmesinin sonrasına bırakılması talep edildi.

    Duruşma, Ertosun'un avukatına, bu celse verilen dilekçeye karşı cevaplarını vermesi için ertelendi.

    Ali Suat Ertosun, 31 Temmuz 2009'da Bianet'te yayımlanan ''Ali Suat Ertosun'un yeri HSYK koltuğu değil sanık sandalyesidir'' başlıklı yazısında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Tanay ve Kürkçü'den 15 bin lira manevi tazminat talebinde bulunuyor. Ertosun, davaya konu edilen yazının siteden kaldırılmasını da istiyor.




    HSYK'nın Kürkçü'ye açtığı dava Yorumları