Erdoğan'dan Ekşi'yi tard edin çağrısı CANLI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (12:36)   Son Mesaj: 11-02-2010 (12:36)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    11-02-2010

    Erdoğan'dan Ekşi'yi tard edin çağrısı CANLI

    Erdoğan'dan Ekşi'yi tard edin çağrısı CANLI


    Başbakan Erdoğan, CHP'nin açtığı sergideki karikatür krizine anamuhalefet değil karikatür muhalefet yakıştırması yaptı. Oktay ekşinin Basın Konseyi başkanlığını yüz karası olarak nitelendirdi CANLI



    Taksim'deki saldırıda yaralananlara Allah'tan acil şifalar diliyorum. Saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığı ve neyi hedeflediği önemlidir. Bunlardan daha önemli olan saldırının terör olgusunu yeniden gün yüzüne sermesi olmuştur. Dünyanın en kalabalık meydanlarının birinde üzerindeki bombayı patlatmak sıuretiyle toplu katliam insanlığın göstergesi olamaz.
    Saldırının hedefi bizzat insandır insanlıktır. Bu son saldırıda bir kez daha gördük ki çocukları hedef alan saldırı insani olamaz. Sabah namazı için evinden çıkan imamı, Ankara'da çarşıda alışverişe gelmiş insanları katleden anlayış insani olamaz.

    Tüm dünaya nereden gelirse gelsin ortak hareket edelim çağrısını yapıyoruz. Kimin yaptığına bakmadan teröristi terörist olarak görelim tavır alalım. Bu tezlerimizi gittiğimiz tüm ortamlarda dile getirdik. Önemli mesafe kaydettik. Terör kaynaklarının kesilmesi konusunda önemli gelişmeler oldu.

    Terör konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyenlerin sonunun acı olduğunu görüyoruz. Kirli oyun oynayanlar mutlaka kirlenirler. Adı ne olursa gerekçesi ne olursa olsun terör insanlık suçudur. Terör üzerinden siyasi hedefler kuranlar bu tür kanlı eylemlerle topluma korku aşılamaya uğraşanların çabası beyhudedir.

    İstanbul'daki saldırı tüm boyutları ile araştırılacaktır. Emniyet kuvvetleri araştıracak. Terör örgütlerine hizmet edenler terörle mücadelede ortak duruş sergileyemeyenler yanlış sonuçlara neden olur.

    Devlet millet kaynaşmasını yeniden tesis eden iktidar Ak Parti iktidarıdır. Yıllardır yanlış politikalara son veren iktidar AK Parti iktidarıdır.

    Biz halkımızı kucakladıkça birileri bundan rahatsızlık duymaya başladı. Birileri doğuda güneydoğuda vatandaşları daha fazla istismar edemeyeceklerini anladılar...

    Bölgenin yoksulluğuna işsizliğine çare olacak yatırımlar terör örgütü tarafından sabote edilmeye çalışılıyor.

    8 yılda AK Parti hükümetinin bölge sorunları ile nasıl samimi şekilde ilgilendiğini görmelerini istiyoruz. Eğer biz bu yatırımlardan vazgeçer ve ertelersek kazanan terör örgütleri olacak. Onlar bataklık kurumasın istiyor. Birileri kardeşlikten kaygılı olabilir. Bizim yolumuz adalet ve varış yoludur. Biz kararmızdan dönmeyeceğiz. Bu millet asil millet bu devlet asil bir devlettir. Güvenlik güçlerimiz son derece hassas bir görev yürütüyorlar. Herkese Allah'tan şifa diliyorum...

    Mahalli seçimlerin ardından siyasi partilerin politikaları üzerinde çeşitli değerlendirmelerim olmuştu. Partilerin Türkiye'yi kuıcaklayamadığını söylemiştim. Bu partiler sadece kendi durumlarını muhafaza etmenin derdindedir. Belli kesimler yanlış enformasyona maruz bırakılıp istismar ediliyor. Ben muhalefetin kullandığı üslubu kullananları kınıyorum. Aziz milletimiz partiler arası üslup farklılığını görüp değerlendiriyor. Ben zaten partilerin yönetimine değil onlara gönül verenlere sesleniyorum .

    Ak Parti'ye en galiz şekilde dil uzatmak kimsenin hakkı da değildir. Bu hakareti edenler bize değil kendilerine zarar verirler. Böyle bir anlayış olur mu? Bunu hangi etik adına söylüyorsunuz. Sergi açıp hakaret ediyorlar sonra da açıklama yapıp sergiyi kaldırdıklarını açıklıyorlar. Görüyoruz ki anamuhalefet değil karikatür muhalefet. Bu kadar çapsız vizyonsuz siyasetçiler bizi üzüyor. AK Parti her geçen gün daha ileri gidecek bu muhalefet de gerileyecek. Bu sadece liderde değil takipçilerinde de görüyoruz.Birileri dillerindeki baklayı çıkarmak için fırsat bekliyor. Göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı dediler. Sonra hakaret ettiler. Çevreyi kirletti diyenlerin aslında gönül çevresini kirlettiğini görüyoruz. Bunlar insana saygıyı unuttular. Bu yapılanlar dünyanın hiçbir yerinde ifade özgürlüğü ile ifade edilemez...

    Bazıları gibi basın ahlakını hiç sayanlar Türkiye için bir yüz karasıdır. Basın konseyinin zerre kadar basın ahlak ve yasasına saygısı varsa oradan tard edilmelidir.

    Biliyorsunuz temel atma törenine gitmem. Çok çok istisnai projede temel atarım. Geçen gün de İstanbul İzmir otoyolunun temelini attım. 5 yerli bir yabancı konsorsiyumla bu yolu yaptırıyoruz. İstanbul İzmir arası 3,5 saate inecek. Çevre bağlantıları gündeme alındığı zaman yol hattındaki şehirler de faydalanacak. O zaman yedi yıl diye anlaşılmıştı. Ogün pazarlık yaptık. 5 güne indirdik.


    ayrıntılar gelecek




    Erdoğan'dan Ekşi'yi tard edin çağrısı CANLI Yorumları