3 yıl sonra yakalanan katilden garip savunma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-02-2010 (12:09)   Son Mesaj: 11-02-2010 (12:09)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    11-02-2010

    3 yıl sonra yakalanan katilden garip savunma

    3 yıl sonra yakalanan katilden garip savunma


    Şanlıurfa'da 3 yıl önce tabancayla öldürülen Eyyüp ve Tülay Demir çiftinin katil zanlısı, 3 yıl sonra tekrar açılan evdeki iz ve delil incelemelerden yola çıkılarak yapılan araştırma sonucu yakalandı.

    300"ü geçkin kişi içerisinden belirlenen 19 şüpheli arasında yer alan katil zanlısı A.G., DNA testi için kan örneği alınması için yakalanınca korkudan suçunu itiraf etti ve "ahlak zabıtalığını" mazeret gösterdi.
    Olay 31 Aralık 2007 tarihinde saat:02.00 sıralarında Şanlıurfa'nın Eyyubiye Mahallesi Büyükdere Caddesi 357 sokaktaki Demir ailesinin evinde meydana geldi. 39 yaşındaki Eyyüp Demir ve 36 yaşındaki eşi Tülay Demir'i tabanca ile yatak odasında başlarından ve vücutlarının değişik yerlerinden vurularak öldürülmüş bir şekilde bulundu. Olay esnasında anne ile babanın arasında yatan 8 yaşındaki İbrahim Halil, silah sesinden korkarak uyuma numarası yapması sonucu kurtuldu.

    Kimliği belli olmayan katilin evden ayrılmasından sonra anne ile babasının cansız bedenleri arasında sabahladıktan sonra durumu komşularına söylemesi sonucu olay yerinde polis intikal etti. O dönem olay yerinde araştırma yapan ekipler, ev içerisinde inceleme yapmasına rağmen delil bulamayınca katil de yakalanamadı.

    Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın Şanlıurfa'ya atanmasının sonra kurulan ve daha önce üzerinden uzun yıllar geçen 6 faili maçhul cinayeti çözen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Özel Operasyon ekibi Demir çiftinin öldürülmesi olayını aydınlatmak için harekete geçti.

    OLAY YERİ TEKRAR İNCELENEREK 3 YIL SONRA DELİL BULUNDU

    Demir çiftinin öldürülmesinden sonra kapatılan ev ilk defa 8 ay önce özel operasyon ekibinde görevli cinayet dedektifleri tarafından incelenmek üzere tekrar açıldı. Dedektifler, olay yeni yaşanmış gibi titiz bir şekilde delil araştırması yaptı. Bu araştırmada evde bulunan bir çok nesne incelenmek üzere alınarak Kriminal Polis laboratuarına gönderildi. Burada yapılan incelemede bir nesne üzerinde 3 yıl öncesinden kime ait olduğu belirli olmayan DNA tespit edildi. Yeni elde edilen DNA'nın katile ait olabileceğini düşünen dedektifler, Demir ailesinin çevresinde incelemeye başladı.

    Çiftin yatak odasında öldürülmesinden yola çıkan dedektifler, katilin olay yerine giriş ve çıkış noktalarını saptamaya çalıştı. Bu çalışamalarda kendini katil ve maktuller yerine koyan dedektifler, olay yerinde evin yanında bulunan direğe tırmanıp, komşunun damına çıktı ve penceren kolaylıkla eve girmeyi başardı. Bunun üzerine katilinde aynı yöntemi kullandığını düşünen Asayiş şubeye bağlı cinayet büro ekipleri, evin içersinde katil olmadan tatbikat yaptı. İki memuru öldürülen çift yerine koyan dedektifler, aralarından bir kişiyi de katil seçerek yaptığı canlandırmada failin zayıf yapılı, orta boylarda direğe tırmanacak kadar fiziki güce sahip olduğunu belirledi.

    Öldürülen çiftin arkadaş çevresinden ve kendi taktiklerinden yola çıkarak 8 ay süren araştırmasında polis yaklaşık 300'e yakın kişiyi inceledi. Bu kişilerden daha önce tespit edilen benzer profile uyan 19 kişiyi belirleyen dedektifler kan, kıl ve tırnak örneği almak için tek tek hepsini şubeye getirdi. Şüpheliler arasında bulunan 27 yaşındaki A.G., cinayet büroya getirildiğinde tedirgin olması dikkat çekti. Bunun üzerine dedektifler DNA'yı bulduk, sıra sende deyince suçunu itiraf etti.

    SOĞUK KANLILIKLA İTİRAF ETTİ

    Cinayet zanlısı A.G., karı kocayı tanımadığını dile getirerek ifadesinde, "Tülay"ı çarşıda gördüm. Evini takip ederek öğrendim. Eve gece geç saatte bir erkeğin girdiğini görünce, eve erkek aldığını düşündüm. Bir gün evinin oraya tekrar gittim ışığı yanıyordu. Direğe tırmandım, bir dama çıktım, oradan da evlerinin penceresinden içeri girdim. Yatak odasında bir erkekle ikisini gördüm, adama baktım. Bu bayanın evinde ne işin var diye sordum. Eyyüp "O benim eşim" deyince şoka girip önce kocasını vurdum. Kadına dönüp "Senin yüzünden tanımadığım birini öldürüp katil oldum" diyerek onu da vurdum. Çocuk uyuyordu, olay yerinden ayrıldım. 2 gün sonra gazeteleri okuduğumda öldürdüğüm kişilerin evli olduğunu öğrendim." dedi.

    3 yıl önce kurşunlanarak öldürülen Eyyüp ve Tülay Demir çiftinin, olay anında yatakta olan 8 yaşındaki İbrahim Halil ile babaannelerinde olan 3 kardeşinin amcaları tarafından alınarak İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.

    CSI ŞANLIURFA NASIL ÇALIŞIYOR

    Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde kurulan Özel cinayet ekibi yıllar önce meydana gelen ve faili meçhul olarak rafta bekletilen cinayet olaylarını yeniden incelemeye başlıyor. Olay mahalline tekrar giderek iz ve delil toplayan dedektifler, her cinayette farklı polisiye taktikler uygulayarak faillere ulaşmayı başarıyorlar. Bu ekip, son 10 yıl içerisinde rafta bekletilen 7 faili meçhul cinayeti son bir sene içinde çözmeyi başardı.Yetkililer, geriye kalan 2 faili meçhul cinayetle ilgili çalışmayı sürdürdüklerini belirtiyor.Ülke genelinde CSI Urfa olarak anılmaya başlayan Şanlıurfa Cinayet Bürosu ekipleri son 10 yılda faili meçhul cinayet bırakmamakta kararlı görünüyor.

    (sanlıurfa)




    3 yıl sonra yakalanan katilden garip savunma Yorumları