Demokrat Yargı'dan disiplin cezası önerisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (11:56)   Son Mesaj: 11-02-2010 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    11-02-2010

    Demokrat Yargı'dan disiplin cezası önerisi

    Demokrat Yargı'dan disiplin cezası önerisi


    Demokrat Yargı Derneği, HSYK Kanun Tasarısı'nda ihraç kararlarına ilişkin geçici 3. maddenin 1. fıkrasının sadece ihraç kararlarını değil tüm disiplin cezalarını kapsayacak şekilde değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

    Dernekten yapılan yazılı açıklamada, HSYK'nın oluşumuna ilişkin ilk aşama olan HSYK seçimlerinin ''bazı sorunlarla beraber tamamlandığı'', ikinci aşamada ''yasal altyapı'' oluşturulması sürecinin başladığı ifade edildi.
    ''HSYK'nın yeni bakış açısıyla inşası sürecinde eski yapıdan kalma malzemelerin terk edilmesini'' isteyen Demokrat Yargı Derneği, hal kağıdı, teftiş, not sistemi, terfilerin objektif esaslara bağlanması gibi geleneksel sorunların çözümleri yolunda yeni araç ve imkanlar geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

    HSYK'nın işlem ve kararları nedeniyle binlerce hakim ve savcı ile birlikte ailelerinin çeşitli mağduriyetlere uğradığı belirtilen açıklamada, ''Mağduriyetler noktasında parlamentoya sunulan HSYK Kanunu Tasarısı'nda ihraç kararlarına ilişkin yer verilen geçici 3. madde isabetli olmakla birlikte kapsamı açısından geçmiş HSYK'nın yarattığı tüm mağduriyetleri gidermekten uzaktır'' denildi.

    Açıklamada, ''HSYK Kanun Tasarısı'nda ihraç kararlarına ilişkin geçici 3. maddenin 1. fıkrası, sadece ihraç kararlarını değil tüm disiplin cezalarını kapsayacak şekilde değiştirilmeli. Yeni HSYK'nın varlık nedenini de oluşturan geçmiş HSYK'nın yarattığı mağduriyetlere bir bütün olarak bakılmalı ve mevcut HSYK kendisini gerçek ve tarihi bir yeniliğe doğru taşımalıdır'' görüşüne yer verildi.




    Demokrat Yargı'dan disiplin cezası önerisi Yorumları