Sağlık teknikerliği mezunlarına iyi haber   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-02-2010 (11:51)   Son Mesaj: 11-02-2010 (11:51)    Cevap: 0    Gösterim: 548  

    11-02-2010

    Sağlık teknikerliği mezunlarına iyi haber

    Sağlık teknikerliği mezunlarına iyi haber


    Sağlık teknikerliği bölümü ön lisans mezunlarının da açık öğretim fakültesi hemşirelik bölümünde lisans tamamlama yapabilecekleri bildirildi.

    Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, daha önce hemşirelik lisans tamamlama programına sadece Açık Öğretim Fakültesi sağlık memurluğu bölümünden mezun olanların başvuru yapabildiği hatırlatıldı.
    Açılan bir bireysel dava neticesinde, sağlık memurluğu bölümünün müfredatı çerçevesinde eğitim görmüş olup, sağlık teknikerliği diplomasıyla mezun olanların da hemşirelik lisans tamamlama programına başvuru yapabilecekleri belirtilen açıklamada, ''Bu bölüm mezunları 5 Kasıma kadar Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezine (ATAUZEM) lisans tamamlama için başvuru yaparlarsa lisans tamamlama hakkına sahip olabilecekler'' ifadesine yer verildi.

    Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de konuya ilişkin değerlendirmesinde, gelişmenin sevindirici olduğunu belirterek, ''Tüm sağlık çalışanlarının eğitim seviyelerinin yükseltilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzaktan eğitimle sağlık meslek lisesi mezunlarına ön lisans, ön lisans mezunlarına da lisans tamamlama hakkı bir an önce tanınmalıdır'' görüşünü dile getirdi.




    Sağlık teknikerliği mezunlarına iyi haber Yorumları