1 milyon öğrenim kredisi borçlusuna müjde!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-02-2010 (11:51)   Son Mesaj: 11-02-2010 (11:51)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    11-02-2010

    1 milyon öğrenim kredisi borçlusuna müjde!

    1 milyon öğrenim kredisi borçlusuna müjde!


    Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı af tasarısının satır aralarından farklı kesimleri ilgilendiren ilginç detaylar ortaya çıkıyor. 1 milyon öğrenim kredisi borçlusuna müjde! Öğrenim ve harç kredisi borçları da affın içine dahil edildi

    Buna göre, vergi ve prim borçlarına getirilecek affın yanı sıra, tasarının en önemli özelliği, çeşitli yasalarda düzenlenmiş olsa da "6183 sayılı kanuna göre tahsil edilir" denilen neredeyse tüm kamu alacaklarını kapsama alması oldu.
    Buna göre, şu ana kadar sayılan alacakların dışında, öğrenim ve harç kredisi borçları da tasarı kapsamına dahil edildi.

    1 MİLYON ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇLUSUNA MÜJDE

    AF tasarısı kapsamında öğrenci kredisi ve harçlarına ilişkin borçlar yapılandırmaya girecek. Zamanında ödenmeyen öğrenim ve katkı kredisi borçlarının tahsilatı 6183 sayılı yasaya göre Maliye"ye bağlı vergi daireleri tarafından yapılıyor.

    Bu nedenle tasarıyla, bu borçların da açılacak "beyaz sayfa" kapsamında değerlendirilmesi öngörüldü. Daha önce getirilen yapılandırmalara rağmen 1 milyon civarında öğrenim kredisi borçlusu var.





    1 milyon öğrenim kredisi borçlusuna müjde! Yorumları