Ersöz, deşifre etmesin diye susturulmak istenmiş   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (10:58)   Son Mesaj: 11-02-2010 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 422  

    11-02-2010

    Ersöz, deşifre etmesin diye susturulmak istenmiş

    Ersöz, deşifre etmesin diye susturulmak istenmiş


    Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e tedavi gördüğü hastanede ateş açan Erhan Keskin hakkındaki iddianame tamamlandı. İddianamede şüpheli Erhan Keskin'in Ersöz'e suikast amacıyla eylemi gerçekleştirdiği belirtiliyor.

    Keskin savcılık sorgusunda, Ersöz'ün konuşmaması için mesaj vermek amacıyla Sedat Dinçer adlı askerin yönlendirmesiyle hastaneye gittiğini anlatıyor. İddianamede "Açık kaynaklara düşen ses kayıtlarında Ersöz'ün örgütü deşifre edeceğinden bahsetmesi Ergenekon silahlı terör örgütü içerisinde ciddi rahatsızlıklara neden oldu. Şüphelinin bu eylemi gerçekleştirmesinden bu anlaşılmaktadır." deniliyor.
    İnternete düşen ses kaydında Ersöz, "Ben ışığı göremezsem onlar hiç göremez." diyordu. İddianamede şüpheli Keskin hakkında "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" suçu başta olmak üzere birçok suçtan 62,5 yıl hapis cezası isteniyor. İddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheli Erhan Keskin'in örgüt tarafından verilmiş emri yerine getirmek amacıyla 8-10 gün hastane içerisinde ve çevresinde keşif yaptığı kaydediliyor. Ersöz'le bir husumeti bulunmayan Keskin'in çelişkili ifadeler vererek gerçek amacını gizlemeye çalıştığı belirtiliyor. Keskin'in eylemi Ergenekon terör örgütü adına yaptığı ve örgütün üyesi olduğu ifade ediliyor.

    LEVENT ERSÖZ'E MESAJ VERECEKTİM

    Şüpheli Erhan Keskin, savcılık ifadesinde önce suçlamaları reddediyor. Hastaneye Sedat Dinçer adlı bir astsubaydan alacağını istemek amacıyla gittiğini savunuyor. Ancak sonra asıl amacını anlatıyor: "Amacım orada problem yaşanmasını sağlamaktı. Böylece Ersöz'e Ergenekon tarafından konuşmaması için mesaj verecektim." Keskin, Şemdinli'de kitabevinin bombalanmasında adları geçen ve eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın 'Tanırım, iyi çocuklardır.' dediği astsubay Ali Kaya ile Özcan İldeniz'in Faili Meçhuller davası sanığı Emekli Albay Cemal Temizöz'ün adamları olduğunu iddia ediyor. Keskin, "Bir gün Ali ile Özcan'ın askeri araçtan bir çuval indirdiklerini gördüm. Köprünün karşısındaki trafonun yanına götürüp Çarıklı köyü kenarında kazı yapıyorlardı. Dinçer bana, 'Kesin bir şeyler gömdüler. Ama ne bilmiyorum.' dedi.'' ifadelerini kullanıyor.

    ZAMAN




    Ersöz, deşifre etmesin diye susturulmak istenmiş Yorumları