Osmanlı'nın adına bile tahammül edemedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (10:58)   Son Mesaj: 11-02-2010 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 623  

    11-02-2010

    Osmanlı'nın adına bile tahammül edemedi

    Osmanlı'nın adına bile tahammül edemedi


    CHP Çayırova Gençlik Kolları'nın düzenlediği 29 Ekim kutlamalarında konuşan ADD eski başkanı Ertuğrul Kazancı, Osmanlı'nın anılmasında duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

    CHP Çayırova Gençlik Kolları, 29 Ekim Cuma günü Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine eski ADD Başkanı Ertuğrul Kazancı"nın sözleri damga vurdu.
    Eski Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ertuğrul Kazancı, işyerinde asılı olan tabelada Osmanlı ismi yazan birinin çocuğunun bile cumhurbaşkanı olamayacağını iddia etmekle kalmadı, "Osmanlı bizim atamız" diyen birine Osmanlının geçmiş gitmiş bir hanedan olduğunu söyledi.

    Kazancı"nın iddiaları bununla sınırlı kalmadı. 1950 seçimlerinin olduğu dönemi kastederek; "Dünya tarihinde demokrasinin halkın aleyhine, halkın oylarıyla bu denli kötücül gerçekleşmesinin tek örneği Türkiye"dir" dedi.

    Kazancı 12 dakikalık konuşmasında referandumda kabul edilen anayasadan Cumhuriyet"in örselenmesine, Osmanlı İmparatorluğu"nun borçlarının Türkiye Cumhuriyeti tarafından ödendiğini, hatta laikliğin yerine dini sistemin getirilmek istendiğine kadar birçok iddiada bulundu.

    "CHP CUMHURİYETİ KURAN PARTİDİR"

    Eski Çayırova Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ertuğrul Kazancı ; "CHP Cumhuriyeti kuran, devrimi yapan bir siyasi partidir. Cumhuriyet ve devrimin zedelendiği şu süreç içersinde CHP Kemalist ideolojinin bir unsuru olarak kitlelere yaşamsallık vermektedir. Bu ülke yüzyıllarca saltanat denen insani sistemin dışındaki monarşik bir yönetimle idare edilmiştir. O artık bitmiş, gitmiştir. O yüzden sağda solda "falanca hanedanın çorbacısı, kuyumcusu, falancısı, filancısı" yazılamaz. Orda Cumhuriyetin kuyumcusu, Cumhuriyetin kebapçısı, Cumhuriyetin kurumlaşmış unsurları yazılır" şeklinde konuştu.

    OSMANLI ÇORBACISI YERİNE CUMHURİYET ÇORBACISI

    Kazancı bu konuyla ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığı sırasında Samsun"da geçen bir anısını anlattı. Osmanlı çorbacısı yazan bir çorbacıda sabah çorba içtiğini söyleyen Kazancı; " İşletmeciye niye Cumhuriyet değil de Osmanlı çorbacısı diye sordum. "onlar bizim atalarımız" dedi. Hayır, atalarımız değil, o bir hanedan. O tarihsel günahıyla, sevabıyla bitmiş. Ama Cumhuriyete çorbacıda da, çaycıda da, kuyumcuda da sahip çıkmak zorundayız. "Sizin oğlunuz var mı?" dedim. "Var", dedi. "Onun ilerde Cumhurbaşkanı olmasını ister misiniz?" dedim. "İsterim" dedi. Ama buna göre olmaz dedim. Aradan 1 yıl geçti, aynı yere gittim. Cumhuriyet çorbacısında çorba içtim. Sordum, "Sözlerinizden etkilendim, Cumhuriyete ben de böyle sahip çıktım" dedi."

    DİNİ KISTASLARLA BİR YÖNETİME DOĞRU

    ADD eski başkanı Kazancı: "Cumhuriyeti saltanat sevdasına, halkçı devletçi sistemin liberal vahşete, devrimin karşı devrime, ulusalcılığın ümmetçiliğe, laikliğin ortadan kaldırılıp dini devlet kıstaslarına oturtulmasına yönelen bir çaba... Cumhuriyet ve devrimin getirdiği hangi sistem kötüdür? Şu salonda bulunanların yarısını bayanlar teşkil ediyor. Hani o iki bayanın ancak tek erkekle eşit şahadetinin kabul edildiği sistem. Nerede o bayanı şahsiyetsiz sayıp 4 ile 5 ile saymaya kalkan sistem? Onu bir ana onu şahsiyetli bir sistem yapan işte bunun adı devrim işte bunun adı cumhuriyet. Türkiye"yi tam bağımsız hale getiren, Osmanlı borçlarını ödeyen Cumhuriyet" dedi.

    ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 82"DEN DAHA KÖTÜ

    1950 seçimlerinin olduğu dönemi kastederek; "Dünya tarihinde demokrasinin halkın aleyhine, halkın oylarıyla bu denli kötücül gerçekleşmesinin tek örneği Türkiye"dir" diyen eski ADD Başkanı Ertuğrul Kazancı, son oylanan anayasanın 1982 anayasasından daha kötü olduğunu iddia etti ve AB"nin peşinde dolaşmanın son derece yanlış olduğunun da belirtti.

    (Ovapinargazetesi.com)




    Osmanlı'nın adına bile tahammül edemedi Yorumları