Türk hacı adayları gece ibadeti ediyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (07:55)   Son Mesaj: 11-02-2010 (07:55)    Cevap: 0    Gösterim: 523  

    11-02-2010

    Türk hacı adayları gece ibadeti ediyor

    Türk hacı adayları gece ibadeti ediyor


    Mekke'ye gelen hacı adayları, güneşten etkilenmemek için gece ibadetini tercih ediyor.

    Hacı adayları, hava sıcaklığının 24 dereceye kadar düştüğü geceleri Kabe'ye giderek, sabaha kadar namaz kılıp tavaf ediyorlar.
    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu yılın Hac döneminde 3 milyona yakın Müslümanın gelmesi beklenen Suudi Arabistan'a şimdiye yaklaşık 1 milyon hacı adayı Mekke'ye geldi.

    Hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı Mekke'de, güneşin batmasıyla hava sıcaklığı 24 dereceye kadar düşüyor. Kabe'yi tavaf edip burada namaz kılmak isteyen hacı adayları, ibadetlerini gece yapmayı tercih ediyor.

    Akşam namazından itibaren Müslümanların yoğun olarak geldiği Kabe, sabaha kadar dolup taşıyor. Bazı hacı adayları umre yaparken, bazıları da bol bol tavaf imkanı buluyor. Kabe'de, gün aydınlanana kadar tekbir ve telbiye getiriliyor, Kur'an-ı Kerim okunuyor.

    Gözyaşlarıyla dua eden hacı adayları, sabaha kadar Kabe'den ayrılmıyor. Akşam namazı vaktinde Kabe'ye gelen hacı adayları, akşam, yatsı, teheccüt (gece) namazlarını kılıp, gün aydınlanıncaya kadar ibadetlerini sürdürüyor.

    Yaşlı hacı adayları, yakınları veya hizmetliler tarafından tekerlekli sandalyelerle tavaf ettiriliyor.

    Sabah namazının kılınmasının ardından kısmen boşalan Kabe avlusu, bu kez gündüz ibadet yapmak isteyen gençlerle doluyor.




    Türk hacı adayları gece ibadeti ediyor Yorumları