Modef EXPO'10 kapılarını dünyaya açtı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (23:22)   Son Mesaj: 11-01-2010 (23:22)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    11-01-2010

    Modef EXPO'10 kapılarını dünyaya açtı

    Modef EXPO'10 kapılarını dünyaya açtı


    İFOR Fuarcılık tarafından 24'üncüsü düzenlenen İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (Modef EXPO'10), 1 Kasım'da 140 katılımcı firmasıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuara 100 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

    Fuarın açılış töreninde konuşan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "İnegöl, mobilya konusunda tüm kurumlarıyla güç birliği yapmıştır. Mobilyanın başkenti konusunda adım adım ilerlemektedir. Meslek liselerinden mezun olanlarından vasıflı eleman istiyoruz. KDV indiriminin devam etmesi biz mobilyacıları mutlu ediyor." dedi.
    İnegöl'ün ihracat rakamları hakkında da bilgi veren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Kender, "Mobilya konusunda herkesin emeği vardır. İlçemiz 2008 krizine rağmen 328 firmayla 580 milyon dolar ihracat yapmıştır. 220 milyon dolar dış ticaret fazlası vermiştir. İnegöl, hep veren el olmuştur. Devlete hep vermiş ve bundan da gurur duymaktadır. Bu mobilya fuarı çok büyük bir organizasyondur. Herkesi davet edelim. İnegöl, krizde de büyümüştür. 2009 yılında ihracat işlem hacmini artırmıştır. İşletmecilerin ekonomiye katkısı artarak devam edecektir. İhracatımızı daha da artıracağız. 40 ilden büyük ilçemizin ihracatta 16'ncı, ithalatta 17'nci sırada olması, girişimci ruhun en iyi göstergesidir." şeklinde konuştu.

    Belediye Başkanı Alinur Aktaş da İnögöl'ün mobilya tasarımında geldiği aşamaya dikkat çekti. Aktaş, "İnegöl'ün mobilyası sanayi markasıdır. İnegöl mobilyası artık dünya markası olmuştur. Bu fuarların mobilyaya katkısı göz ardı edilemez. Mobilyanın başkenti olma artık bir hayalden öteye geçmiştir. Expo fuarımıza katılımcı sayısı her yıl artarak devam etmektedir. Fuarlarımızı kale almayan dış ülkeler tanıtımlarımızla ciddiyetimizi daha iyi anlamıştır. Bugün expo fuarımız dünyayla buluşacak. İşletmelerin Ar-Ge çalışmaları artık sonuç vermeye başlamıştır. Daha kaliteli ve şık ürünler piyasaya sürmeye başladık. İnegöl mobilyası bu ülkenin yüz akıdır. Herkesi seçkin markaları görmeleri için fuara davet ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

    Ülkenin krizi aşama aşama atlattığını ifade eden İstanbul Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Abdullah Tever de şunları kaydetti: "2008 yılında ABD'de başlayan kriz, daha sonra gelen finansal kriz dünyayı sardı. Bu krizle birlikte mal alış verişinde durgunluk yaşanmıştır. 2010 yılından itibaren ihracat rakamlarında artış gözlenmeye başlanmıştır. Türkiye'de ihracat için her şey vardır. Tek bir sorun vardır. TL'nin yüzde 7 oranında değer kazanması ihracatçıyı düşündürmeye başlamıştır. İhracatçı birliklerinden, merkez bankası piyasadan dolar toplasın diye teklif geldi. Ancak bakanımız haklı olarak Ali Babacan bunu kabul etmedi. Özetle, ihracatçıyı TL'nin dolar karşısında değerlenmesi korkutmaya başlamıştır. Ülkemiz mobilya ihracatının 2009 yılı verilerine göre yüzde 10'unu İnegöl'ün yapması kıvanç verici bir gelişmedir. İhracatı artırmak için lobi faaliyetlerimiz hızla devam etmektedir. Dış ticaret gezilerine ağırlık verdik. Önümüzdeki yıllarda İnegöl mobilyasının Türkiye ve dünyada beklenilen marka olacağınızı hep birlikte göreceğiz. Biz İstanbul İhracat Birlikleri olarak her türlü desteğe hazırız."

    Bursa Milletvekili Ali Kul ise Türkiye'nin parlayan yıldızı İnegöl Mobilyası'nın açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

    El emeği göz nuru mobilyaları bir bayan olarak görmeye geldiğini belirten Bursa Milletvekili Canan Candemir de İnegöl mobilyasının Bursa'nın ve Türkiye'nin gururu olduğunu kaydetti.

    Bursa Valisi Şahabettin Harput ise 24'üncüsü düzenlenen MODEF'in emektarlarına teşekkür ettiği konuşmasında şunları dile getirdi: "İstihdam yapan firma sahiplerine teşekkür ediyorum. Ürettiniz, gelir kazandınız ve bu ülkeye katkıda bulundunuz. Sıkıntılar çektiniz, sabrettiniz. Gücün haklı olduğu dünyada ticaretinizle ülkemize kuvvet kattınız. Dünyada düzenlenen fuarlara da katılacağız. Gelişim ve dönüşümden geri kalmayacağız. Eskiden bize kapılarını açmayanlar, açmayanlar değil, yüzümüze kapatan devletler sizin sayenizde ticaret yapmak için özel ihtimam göstererek kapımızı çalıyorlar. İnegöl köftesiyle, kaplıcasıyla ve mobilyasıyla dünya markasıdır."

    1 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak adına, 24'üncüsü düzenlenecek olan MODEF EXPO, 7 Kasım Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 140 firmanın yer alacağı, yurt genelinde 100 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiği fuara 50 ayrı ülkeden de yaklaşık bin 500 kişi katılacak.




    Modef EXPO'10 kapılarını dünyaya açtı Yorumları