İthal kurbanlık sevkiyatı başladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (18:23)   Son Mesaj: 11-01-2010 (18:23)    Cevap: 0    Gösterim: 642  

    11-01-2010

    İthal kurbanlık sevkiyatı başladı

    İthal kurbanlık sevkiyatı başladı


    Avustralya'dan ithal edilen 72 bin ithal kurbanlık koyunun, kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden sevkıyatına başlandı.

    Yıldırım Dış Ticaret firması tarafından ''Maysora'' adlı gemiyle Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki MARTAŞ Limanı'na ulaşan küçükbaş kurbanlıklar, Çorlu ilçesinin Ulaş beldesindeki çiftliklere yerleştiriliyor.
    Tekirdağ Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ, küçükbaş kurbanlıkların getirildiği MARTAŞ Limanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 bin küçükbaş kurbanlık hayvanın sevkıyatının tamamlandığını ve diğerlerinin de sevkıyat işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

    Karadağ, ''Firma yetkilileri, geminin tamamının sevkıyat işlemlerinin çarşamba günü bitirileceğini söylüyor. Bundan sonra 7-8 Kasım gibi limana ikinci bir hayvan sevkıyatı olacak. Tahliye işlemleri devam edecek'' dedi.

    Karadağ, Tarım Bakanlığının 200 bin koyun ithaline izin verdiğini söyledi. Gazetecilerin, ''Kurbanlık hayvanların yağış dolayısıyla gemide mahsur kaldıkları'' yönündeki sorusuna, şu yanıtı verdi:

    ''Kesinlikle böyle bir şey yok. Hayvanların gideceği Ulaş'taki çiftlikte hafif bir ıslanma olmuştur fakat bu, hayvanların oraya tahliye edilemeyeceği anlamına gelmiyor. Hayvanların burada, 1-2 gün tespit ve kayıt işlemleri vardı. Kayıt işlemleri bittikten sonra biz, hayvanların tahliyesine izin verdik.''

    Karadağ, çiftliğe yerleştirilen hayvanların Tarım İl Müdürlüğü kontrolünde olduğunu kaydetti.

    AA




    İthal kurbanlık sevkiyatı başladı Yorumları