Basın Konseyi'nde Oktay Ekşi rahatsızlığı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (18:14)   Son Mesaj: 11-01-2010 (18:14)    Cevap: 0    Gösterim: 604  

    11-01-2010

    Basın Konseyi'nde Oktay Ekşi rahatsızlığı

    Basın Konseyi'nde Oktay Ekşi rahatsızlığı


    Hürriyet gazetesindeki köşe yazısının ardından istifa eden Oktay Ekşi'nin, Basın Konseyi Başkanlığı görevinden de ayrılması, aksi halde, bazı Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyelerinin istifa edeceği bildirildi.

    Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyet Başkanı M. Emin Güzbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oktay Ekşi'nin yazısındaki ifadeleri üzüntüyle karşıladıklarını, böyle bir durumun ve ifadelerin hoşgörüyle karşılanmasının mümkün olmadığını ifade etti.
    Güzbey, şunları söyledi:

    ''Biz Yüksek Kurul olarak gelen şikayetlerde bu ifadelerden daha az hakaret içeren dosyalarda bile 'kınama' kararı verdik. Oktay Ekşi'nin yazısındaki ifadeleri hoşgörüyle karşılamak mümkün değildir. Beyefendi kişiliği ile hepimizin yanında saygın bir yeri olan Oktay Ekşi'nin bu ifadeleri içeren yazısından dolayı hepimiz şoktayız. Bu konu 3 Kasım 2010 tarihinde gündem dışı olarak görüşülecektir. Oktay Ekşi'nin bu hakaretinden dolayı özür dilemiş olması ve Hürriyet gazetesinden ayrılması kendisini ve gazetesini ilgilendiren konulardır. Basın Konseyi ayağında ise çok açık bir hakareti yapmış olan Oktay Ekşi'nin konsey başkanlığına devam etmek istemesi ve Konseyden ayrılmayı düşünmemesi durumunda, orada kalmamızın mümkün olamayacağını, bazı Konsey üyesi arkadaşlarımla görüştük ve böyle bir durumda Yüksek Kuruldaki görevimizden istifa etmemizin uygun olacağı görüşüne vardık.''

    Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyeleri ile görüşmelerin de devam ettiğini belirten Güzbey, kaç kişinin istifa edeceğinin de önümüzdeki günlerde netleşeceğini kaydetti.




    Basın Konseyi'nde Oktay Ekşi rahatsızlığı Yorumları