Aydın'da suç örgütüne yönelik operasyon   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (18:08)   Son Mesaj: 11-01-2010 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    11-01-2010

    Aydın'da suç örgütüne yönelik operasyon

    Aydın'da suç örgütüne yönelik operasyon


    Aydın'da, tefecilik, yağma, hürriyetten yoksun bırakma, tehdit ve adam yaralama gibi suçlar işledikleri ileri sürülen gruba yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

    Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sürdürdükleri takibin ardından, suç örgütü oluşumuna gittikleri ileri sürülen gruba yönelik operasyon düzenledi.
    Operasyonda, M.İ, A.A. ve K.K. gözaltına alındı. Zanlıların ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramada, 15 ayrı kişiye ait toplam 34 adet borç senedi, başka şahıslara ait çok sayıda nüfus cüzdan fotokopisi, evrak ve belgeler, 1 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, 1 gaz tabancası ve 1 bıçak ele geçirildi.

    Suç örgütü oluşumuna giden zanlıların, yüksek faizle borç verdikleri kişilerin mal varlıklarına el koydukları ve senetlerini iade etmedikleri, silahla tehdit, hürriyetten yoksun bırakma, yaralama gibi suçlara karıştıkları bildirildi.

    Ele geçirilen bazı borç senetlerinde isimleri olan A.A. ve B.A. polise verdikleri ifadede, senet karşılığı borç aldıkları M.İ. ve A.A'ya borçlarının bir kısmını ödeyemeyince, silahla tehdit edildiklerini, zeytinliklerinin zanlılarca satıldığını ancak yine de senetlerini geri alamadıklarını belirtti.

    Şüpheliler, ''senet yağması'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''kasten yaralama'', ''silahlı tehdit'' ve ''tefecilik'' suçlarından adliyeye sevk edildi.




    Aydın'da suç örgütüne yönelik operasyon Yorumları