Canlı yayında fenalaşan Öğüt'ün o anları...   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (17:57)   Son Mesaj: 11-01-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 943  

    11-01-2010

    Canlı yayında fenalaşan Öğüt'ün o anları...

    Canlı yayında fenalaşan Öğüt'ün o anları...


    Canlı yayında kalbi duran ilahiyatçı Prof. Dr. Salim Öğüt, fenalaşmadan önce iç temizliğinden bahsediyordu. Cennetle müjdelenen sahabeyi anlatan Öğüt'ün hümanizmle ilgili sözleri yarım kaldı...



    Bugün öğle saatlerinde Mehtep TV"de yayınlanan Günışığı programına konuk olan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Salim Öğüt, fenalaşmadan önce "Cennetle müjdelenen sahabenin duasını' anlattı... Prof. Öğüt, sözünü tamamlayıp hümanizmle ilgili konuşurken sözünü tamamlayamadan fenalık geçirdi. Hastaneye kaldırılan Öğüt'ün sağlık durumu iyiye gidiyor.
    İşte Prof. Dr. Salim Öğüt"ün fenalaşmadan önceki son sözleri;

    "İç temizliği son derece önemlidir. Allah Resulü SAV Cennetle müjdelediği, "ayak seslerini duyuyorum" dediği sahabelerinden birini takip ediyorlar, "ne yapıyor ki bu Allah Resulü bunu dünyadayken cennetle müjdeledi" diyorlar. Hiçbir farklı şey göremiyorlar. Ondan sonra gidip soruyorlar, "Sizden farklı bir şey yapmıyorum ancak yatarken, bitirdiğim günü şöyle bir gözümün önünden geçiririm, gücüm yettiği kadar hiçbir kardeşime, hiçbir kimseye bir fenalık, bir kötülükle uyumamaya çalışırım. Hepsini gönül dünyamda affederim. Hiçbir kardeşime husumetim, düşmanlığım, kötü düşüncem, hasedim, fesadım olmaz, uykuya geçerim. Herhalde farkım bu olsa gerektir" diyor. Bu kadar önemlidir Allah Resulü SAV bu kulunu cennetle müjdeliyor.

    SÖZLERİ YARIM KALDI

    Günümüzde maalesef iç temizliği denilince buradan bir ilişki tutarak, ibadet hayatımız, yükümlülüklerimiz ve mükellefiyetlerimizden kaçınmaya bir gerekçe tutunmak isteniyor bundan sakındırmak istiyorum aklı başında ve ciddiye alan kardeşlerimizi. Yine ileride dönmek kaydıyla inşallah, şuna da işaret etmek istiyorum ileriye dönük bir ilgi tutmak üzere maalesef günümüzde hümanizma bir ilgi..."

    HASTANEYE KALDIRILDI

    Prof. Salim Öğüt, konuşmasını tamamlayamadan fenalaştı. Stüdyoda yapılan ilk müdahalenin ardından Özel Erdem Hastanesi"ne kaldırılan Öğüt, canlı yayın esnasında fenalaştıktan sonra tedavi altına alındı. Öğütün sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

    (Haber 7)





    Canlı yayında fenalaşan Öğüt'ün o anları... Yorumları