CHP'nin İstanbul trafiğine çözüm önerisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (16:38)   Son Mesaj: 11-01-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    11-01-2010

    CHP'nin İstanbul trafiğine çözüm önerisi

    CHP'nin İstanbul trafiğine çözüm önerisi


    CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, 30 ile 31 Ekim tarihlerinde Silivri'de düzenledikleri ''Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısı''da, İstanbul'un ulaşım sorununun şu yollarla çözülebileceği sonucuna vardı.

    Şimşek, 30 ile 31 Ekim tarihlerinde Silivri'de düzenledikleri ''Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısı''da, İstanbul'un ulaşım sorununun toplu taşıma, Ro-Ro, Ro-La, metro, raylı ve bütüncül sistemlerle çözülebileceği sonucuna varıldığını açıkladı.
    Şimşek, partisinin İstanbul İl Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, İl Başkanlığınca Silivri'de düzenlenen toplantının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapıldığını, İstanbul'un geleceğini ve yeni stratejilerini belirleyen ''Kentsel Dönüşüm'' projelerinin; hak sahiplerini yerinden etmeden, sosyal kent anlayışını öne çıkaran, insanı, doğayı ve çevreyi esas alan bilimsel verilerle depreme karşı yenileme maliyetlerini de göz önünde bulundurarak yapılması gerektiği sonucuna varıldığını bildirdi.

    ''İstanbul Boğaz Geçişi ve Çevre Yolları'' projesinin, İstanbul'da su havzaları, tarım alanları, ormanları ve kentin doğal genişleme eşiklerini tehdit ettiğini belirten Şimşek, ''Toplantıda, İstanbul'un ulaşım sorununun, toplu taşıma, Ro-Ro, Ro-La, metro raylı ve bütüncül sistemlerle çözülebileceği sonucuna varıldı'' dedi.

    Şimşek, İstanbul'da CHP'nin iktidarda bulunduğu 12 ilçe belediyesinin sergilediği örnek sosyal belediyecilik anlayışının ortak payda olarak kentin tamamına tanıtılması için bütün örgütlerin eş güdümlü olarak çalışması kararı alındığını kaydetti.

    -TAKSİM'DEKİ PATLAMA-

    Berhan Şimşek, Taksim Meydanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin de, dünyanın hiçbir yerinde hak ve özgürlüklere masum insanları öldürerek ulaşılamayacağını belirterek, bu gibi olayların, barışı, huzuru, kardeşliği ve mutluluğu getirmeyeceğini söyledi.

    ''Bu, insan olmanın ötesinde bir anlayışın yansımasıdır'' diyen Şimşek, Türkiye'deki sıkıntılı günlerin, yakın bir zamanda ortadan kalkmasını diledi.




    CHP'nin İstanbul trafiğine çözüm önerisi Yorumları