Kılıçdaroğlu'na uyarı: AKP yüzde 50 ile iktidar olur   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-01-2010 (14:34)   Son Mesaj: 11-01-2010 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    11-01-2010

    Kılıçdaroğlu'na uyarı: AKP yüzde 50 ile iktidar olur

    Kılıçdaroğlu'na uyarı: AKP yüzde 50 ile iktidar olur


    CHp'nin geçmişte hatalar yaptığını ve bugün de bedelini ödediğini belirten emekli Albay Mustafa Gümüş, Kılıçdaroğlu'nun uyardı: Böyle giderse AK Parti yüzde 50 ile yeniden iktidar olur.

    Ceyda Yalçın'ın haberi

    Gümüş'e göre, CHP geçmiş dönemlerde halkın partisi olarak yöneltilmedi. Belli kesimi aşşağıda gördüğü gördüğü için bugün bunun bedelini ağır ödedi. Sergilediği tutum halkın partisi olamak yerine yüzde 25"lik kesimin partisi olmaktan kurtulamadı. Stokocu ve bürokrasiye bağlı bir çizgi sergilediği için iktidar olamadı.
    Kemal Kılıçdaroğlu bugün bu çizgiden uzaklaşmış halk ile bir bütün halinde hareket ediyor. CHP bütün insanları kuçaklayarak, meshebiyle ve etnik kökeni ile herkesi kuçuklamalıdır. Ayrıca CHP kendi içinde demokratik olmalıdır.

    Türkiye"nin tartışacağı çok önemli konular varken, türban bunların önüne geçti. Ülkemizde tüm sorunları çözdükte, tek sorunumuz milletin başı ve k..."nın sorununu çözmeye geldi.

    Asker kökenliyim. Benim teyzem kapalı, halam çarşaflı ve etrafım kapalı. Biz kapalı insanlara karşı değiliz. Karşı olduğumuz şey, ülkenin bunca sorunu varken, bu konunun din ile bağdaştırılması ve AK Parti'nin de bunun kullanmasıdır.

    CHP bu sorunu çözme taraftarı ancak, Başbakan Erdoğan türban sorununu çözme taraftarı değil. Bildiğiniz gibi önümüzde genel seçimler var. Başbakan meydanlarda aynen şunu söyleyecek, " Bizler çözümden yana olduğumuz halde önümüze engel koydular. Tek başımıza iktidara gelelim türbanı kamusal alana sokacağımız gibi, anayasayı değiştirerek heryerde serbest bırakacağımız gibi kürtler ile ilgili yeni düzenlemeler yapacağız" diyerek oy isteyecektir. CHP bu konuda önlem almazsa AKP yüzde 50 ile iktidar olur.

    Demokrasi demek kurallsızlık demek değil. Demokrasinin kuralları vardır. Millet toplumunda kural vardır. Ümmet toplumlarında kurallar yoktur. Araplarda olduğu gibi. Arabistan gibi, Kimsenin giyimine kuşamına kimsenin tavrına hareketine sözümüz olamaz. Bu nerde olur, evinde, sokakta ve özel sektörde olur, Buna kimse birşey diyemez. Devletin kurumları kurallar ile işler. Giyim kuşam Çağdaşlık değildir. Cami imamı cübbe ve sarık ile vaaz verir namaz kıldırır. Bir imam çıkıp "ben kot pantolon ve gömlekle namaz kıldıracam" derse olur mu? Bunu kabullenmemiz ne kadar mümkün değilse, kamusal alanda da bu kuralın geçerli olması gereklidir.

    Sonsayfa




    Kılıçdaroğlu'na uyarı: AKP yüzde 50 ile iktidar olur Yorumları