Zafer Üskül: Sözlerim yanlış anlaşıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (13:34)   Son Mesaj: 11-01-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 645  

    11-01-2010

    Zafer Üskül: Sözlerim yanlış anlaşıldı

    Zafer Üskül: Sözlerim yanlış anlaşıldı


    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, ''Devletin çocukları alabileceği'' yönündeki açıklamasının ''Yanlış değerlendirildiğini'' bildirdi.

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, çocuklarını başörtüsüyle ilköğretim okullarına gönderen ailelerin tutumunun, öğrenim özgürlüğünü engellemesi halinde, ''Devletin çocukları alabileceği'' yönündeki açıklamasının ''Yanlış değerlendirildiğini'' bildirdi.
    Üskül, Mersin'in Silifke ilçesindeki, zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Şehit Yarbay İlhan Akgün İlköğretim Okulu ile Eğitim Uygulama Okulunda incelemelerde bulundu.

    İncelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların her türlü istismardan korunması ve okumalarının sağlanması için çaba gösterdiklerini ifade eden Üskül, şunları kaydetti:

    ''Elbette değişik düzeylerdeki okullarımızda uygulanan kurallar var. Bu kurallara uymak gerekir. Benim söylediğim budur. Onun ötesinde 'Devlet çocukları alır' sözlerim yanlış değerlendirildi.

    Söylediğim şuydu; bizim o alanda da yasalarımız var, eğer çocuklara şiddet uygulanıyorsa, aile içi şiddet varsa, baskı varsa, çocukların haklarını kullanmaları engelleniyorsa ilgililer mahkemeye başvururlar, mahkemeler gerekli incelemesini yapıp kararlarını verir. Bu sosyal devletin görevidir.

    Bunun gereğini de elbet devlet yapacaktır. Çocukların okullara gönderilmesi konusunda velilerin karşı çıkmamalarını diliyorum. Herhalde onlar da çocuklarının gelişimini, daha üst düzeyde öğrenim görmesini, ülkesine, ailesine yararlı yurttaşlar olarak yetiştirilmesini isterler. Bizim de temennimiz budur.''

    İstanbul Taksim'deki saldırıya da değinen Üskül, terörün eylemlerine son vermediğini, saldırıda sivillerin de hedef alındığını belirterek, ''Devlet olarak terörle, teröristle mücadelemiz devam edecek. Bu elbette bizim Türkiye'yi daha demokratik kılma yönündeki çabalarımızı azaltmayacak, ona köstek vurmayacak'' dedi.




    Zafer Üskül: Sözlerim yanlış anlaşıldı Yorumları