MEB önünde diplomalı protesto   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (12:57)   Son Mesaj: 11-01-2010 (19:21)    Cevap: 1    Gösterim: 609  

    11-01-2010

    MEB önünde diplomalı protesto

    MEB önünde diplomalı protesto


    Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi MEB önünde, "Üniversiteden Atılmanın Kaldırılması" yasa tasarısının yasalaşması için eylem yaptı.

    Ankara'da kendilerine 'Eğitim Hakkı Engellenmesin Platformu üyeleri' adını veren bir grup, Üniversiteden Atılmanın Kaldırılması yasa tasarısının geçmiş yıllarda atılan öğrencileri kapsaması ve tasarının geçmesi için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem yaptı. Siyasi parti liderlerini temsil eden maskeleri takan grup üyeleri, eylemin ardından temsili siyasi parti liderlerine diploma verdi.
    Basın açıklaması sırasında eylemciler siyasi parti liderleri ve YÖK Başkanını temsil eden maskeler kullandı. Öğrenciler ayrıca, cüppe ve keplerini giydi.

    Grup adına açıklama yapan Harun Akalp, MEB'de bulunan 'Üniversite'den Atılmanın Kaldırılması' yasa tasarısının geçmiş yıllarda atılan öğrencileri de koşulsuz olarak kapsaması gerektiğini savundu. Bu tasarının biran önce yasalaşmasını isteyen Akalp, bu konudaki bütün mağdurların bir araya gelerek sorunlarının çözülmesi için muhatap aradıklarını söyledi.

    Tasarının MEB'de incelendiğini hatırlatan Akalp, tasarının biran önce Meclis'e gönderilmesini ve tasarının yasalaştırılmasını istedi.

    Açıklamanın ardından grup, temsili siyasi parti liderlerinin isimlerini okuyarak, liderlere tek tek diploma dağıttı. Grup üyeleri ayrıca daha önce hazırladıkları 2 metrekare büyüklüğünde diplomayı temsili Başbakan Recep Tayip Erdoğan maskesi takan eylemciye verdi. Diploma dağıtımının ardından grup üyeleri hep beraber keplerini havaya fırlattı. Yoğun güvenlik önlemleri altından gerçekleşen eylem, olaysız bir şekilde son buldu.





    MEB önünde diplomalı protesto Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  11-01-2010, 19:21

    --->: MEB önünde diplomalı protesto


    kendimi kurbamlık gibi hissediyorum lütfem yardım edin madem böyle kanun çıkıyor.Bundan önceki dönemlerinden yararlanması gerekiyor.benm ailemin parası olmadığından okuyamadım ve kaydımı sildirdim.ama şu ana okumak istiyorum neolursunuz yardım edin yalvarıyorum mm Bizler borç para istemiyoruz Ülkemizde Okumak istiyoruz çok şeymi ?sizce....
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci