Soğuk hava doğuda etkisini hissettiriyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (10:54)   Son Mesaj: 11-01-2010 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    11-01-2010

    Soğuk hava doğuda etkisini hissettiriyor

    Soğuk hava doğuda etkisini hissettiriyor


    Soğuk hava, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini hissettirmeye başladı. Gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 9 derece ile Erzurum'da yaşandı.

    Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece hava sıcaklığı sıfırın altına düştü.
    Gece en düşük hava sıcaklığı, Erzurum'da eksi 9, Ardahan'da eksi 7, Ağrı'da eksi 5, Erzincan'da eksi 1 ve Iğdır'da sıfır derece olarak kaydedildi.

    Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı Ardahan'da 3, Erzurum'da 6, Ağrı'da 9, Erzincan'da 13 ve Iğdır'da 16 derece olması tahmin ediliyor.

    Hava sıcaklığındaki düşüşle birlikte Ardahan'da birçok araç, ev ve iş yerinin camları dondu. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar araçlarının camlarındaki buzu çözmeye çalıştı.

    Don olayının etkili olduğu bölgede, sabah erken saatlerde dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar olumsuz etkilendi.

    -KAHRAMANMARAŞ'TA YILIN İLK KARI

    Bu arada, Kahramanmaraş'ın Berit ve Engizek dağlarına yılın ilk karı düştü.

    AA muhabirinin Meteoroloji yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kentin en yüksek dağlarından Berit ve Engizek dağlarına mevsimin ilk karı yağdı.

    Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığında düşüş yaşanırken, kar örtüsü kaplanan Engizek ve Berit dağı güzel görüntü oluşturdu.




    Soğuk hava doğuda etkisini hissettiriyor Yorumları