Taksim'deki patlama kamerada   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (09:57)   Son Mesaj: 11-01-2010 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 666  

    11-01-2010

    Taksim'deki patlama kamerada

    Taksim'deki patlama kamerada


    Taksim'de 32 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısında civarındaki binalar sallandı. Kaldırım taşlarını yerden söken patlama ve sonrasında yaşanan dehşet anları güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi...



    Taksim Meydanı"daki Çevik Kuvvet polislerine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Sırt çantasındaki çelik buz kovalarına yerleştirdiği 2.5"şar kiloluk A4 tipi plastik bombalarla olay yerine giden uzun boylu şahıs, sivil polis gibi Çevik Kuvvet"in bulunduğu alana girmek istedi.

    Amacı içinde çok sayıda polis bulunan midibüse binip bombayı patlatmaktı. Ama nöbetçi polis, şüphelendi ve saldırganı itti. Canlı bomba yere düşerken patlayıcının butonuna bastı. Kendisi parçalanarak öldü, 15"i polis 32 kişi yaralandı. Böylece nöbetçi polisin uyanıklığı büyük bir faciayı önlemiş oldu
    SANİYE SANİYE DEHŞET ANLARI / GALERİ

    Baştaİstanbul olmak üzere Türkiye genelinde polisi alarma geçiren saldırı, dün saat 10.35 sıralarında yaşandı. Taksim Meydanı"ndan İstiklal Caddesi"ne giriş noktasında bulunan tarihi "Su Duvarı"nın kenarında konuşlanan Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu alana, 30 yaşlarında 1.90"dan uzun boylu, uzun saçlı, sırt çantalı esmer bir erkek yaklaşarak güvenlik bariyerlerini aşmak istedi. Kendisine sivil polis görünümü veren şahsın amacı, polis alanındaki içinde çok sayıda polis bulunan midibüse binip bombayı patlatmaktı. Ancak bariyer önündeki nöbetçi polis saldırganın amacını anladı ve itti. Canlı bomba yere düşerken, sırtında bulunan patlayıcının butonuna basıp bombayı patlattı.

    ÇEVREDEKİ BİNALAR SALLANDI
    Kulakları sağır eden patlama çevre semtlerden bile duyulurken, şiddetinin yol açtığı sarsıntı, Taksim ve civarındaki binaların sallanmasına yol açtı. Patlama sonucunda kaldırım taşları yerlerinde söküldü. Çevredeki oteller ile işyerlerinin camları patladı, duvarlarında hasar meydana geldi.

    MEYDANDA CAN PAZARI YAŞANDI
    Taksim Meydanı"ndaki Atatük Anıtı"na yaklaşık 50 metre mesafede yaşanan patlamayla birlikte ortalık ana baba gününe döndü. 17"si sivil 15"i polis memuru 32 kişi yaralandı. Canlı bomba parçalanarak öldü.

    GÖKYÜZÜNÜ DUMANLAR KAPLADI
    Olay yerinde yoğun bir duman hâkim olurken, saldırının hedefindeki midibüsün yanında bulunan Mini Cooper marka ekip otosundaki polis memuru telsizden saldırıyı haber vererek çok sayıda ambulans gönderilmesini isteyince, İstanbul"da alarm durumuna geçildi. Turistler ve Taksim"e gezmeye gelenler çığlıklar atarak sağa sola kaçıştı. Saldırının şokunu yaşayan polis memurları ise silahlarını çekerek "Yaklaşmayın" diye bağırmaya başladı. Patlamanın etkisiyle sağa sola, hatta ekip otolarının altlarına savrulan polislerin yardımına, meslektaşları ile siviller koştu. Şarapnel ve et parçalarının her yere savrulduğu olay yerine kısa bir sürede çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis telsizleri kilitlenirken, hafif yaralı Çevik Kuvvet polisleri olay yerini terk etmedi.

    2 POLİS MEMURU AĞIR YARALI
    Yaralılar Taksim, Şişli Etfal, Haseki, Haydarpaşa Numune ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memurlarından ikisinin durumunun ağır olduğu bildirilirken, Halil Keskinbıçak ve Muzaffer Aslan adlı bu polis memurları Şişli Etfal Hastanesi"nde ameliyat edildi. 23 kişi ise ayakta tedavi gördü. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve olaydan hemen sonra İstanbul"a gelen Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Yüksel, hastanelere giderek yaralıları ziyaret etti.

    İKİNCİ BOMBA ALARMI
    Korkunç patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda bomba uzmanı ikinci bir bomba ihtimaline karşı aramalara başladı. Tüm otomobillerin altları ve çöp kutuları didik didik arandı. Taksim Meydanı"daki Çevik Kuvvet polislerine bombalı saldırı gerçekleştirildi. Sırt çantasındaki çelik buz kovalarına yerleştirdiği 2.5"şar kiloluk A4 tipi plastik bombalarla olay yerine giden uzun boylu şahıs, sivil polis gibi Çevik Kuvvet"in bulunduğu alana girmek istedi. Amacı içinde çok sayıda polis bulunan midibüse binip bombayı patlatmaktı. Ama nöbetçi polis, şüphelendi ve saldırganı itti. Canlı bomba yere düşerken patlayıcının butonuna bastı. Kendisi parçalanarak öldü, 15"i polis 32 kişi yaralandı. Böylece nöbetçi polisin uyanıklığı büyük bir faciayı önlemiş oldu.

    Habertürk

    Taksim'deki patlama kamerada

    Taksim'deki patlama kamerada

    Taksim'deki patlama kamerada





    Taksim'deki patlama kamerada Yorumları