'Kurtulmuş'un partisinin ismi: TEK Parti'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-01-2010 (05:44)   Son Mesaj: 11-01-2010 (05:44)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    11-01-2010

    'Kurtulmuş'un partisinin ismi: TEK Parti'

    'Kurtulmuş'un partisinin ismi: TEK Parti'


    Erbakan'la ters düştükten sonra Saadet Partisi'nden kopan Numan Kurtulmuş yeni partisini bugün kuracak..

    SP'den ayrılan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un kuruluş çalışmalarında sona yaklaştığı partisinin adının TEK Parti(Türkiye Eşitlik ve Kardeşlik Partisi) olacağı öğrenildi.

    Kurtulmuş ve arkadaşlarının Rixos Otel'deki toplantısında Kurucular Kurulu listesi yeniden gözden geçirildi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının bir diğer gündem maddesi partinin adı ve amblemi oldu. Toplantıda tüzük ve program da görüşüldü.
    Partinin adı da henüz netleşmiş değil. Ancak ağırlıklı olarak Türkiye Eşitlik ve Kardeşlik Partisi(TEK Parti) ismi üzerinde duruluyor. Kurtulmuş ve ekibinin gündeminde Yeni Gün, Yeni Türkiye ve Yeni Devir isimleri de bulunuyor.

    HASAN AKSAY'IN KIZI

    Öte yandan, Kurtulmuş'un partisi kurucular listesinde kamuoyunun yakından tanıdığı eski milletvekili ile Milli Görüş partilerinde önemli görevlerde bulunmuş ve Kurtulmuş'un ardından SP'den istifa etmiş çok sayıda isim bulunuyor.

    Devlet eski Bakanı Hasan Aksay'ın kızı Tuba Albayrak'ın da Kurtulmuş'un partisinden siyasete atıldığı öğrenildi.

    ŞENER'İN KADIN KOLLARI BAŞKANI

    Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in Kadın Kolları Genel Başkanı Filiz Kozan'ın da bu görevinden ayrılarak, Kurtulmuş'un partisine katıldığı da gelen bilgiler arasında.

    VAHİT BIÇAK, ŞEFİK DURSUN, HAYRİ KIRBAŞOĞLU

    Numan Kurtulmuş'un partisi kurucuları arasında Prof. Dr. Vahit Bıçak'ın da bulunduğu öğrenildi. Prof. Dr. Şefik Dursun ile Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu da Kurtulmuş'un yeni partisinden siyasete atılan akademisyenlerden.

    DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

    Kurucular listesinde Prof. Dr. Çağrı Erhan'ın da yer aldığı öğrenilirken, Erhan, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a yakın bir isim olarak biliniyor. Eski milletvekillerinden Beyhan Aslan da Anap'ta Başkanvekilliği yapmış biri. Kurtulmuş'un partisindeki bir diğer dikkat çeken isimler ise DP'li eski bakanlardan Refaiddin Şahin ile Anaplı eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in kayınbiraderi Namık Sinanoğlu oldu.

    Habervaktim.com




    'Kurtulmuş'un partisinin ismi: TEK Parti' Yorumları