Erdoğan, yaşlı adama sigarayı bıraktırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-31-2010 (20:56)   Son Mesaj: 10-31-2010 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    10-31-2010

    Erdoğan, yaşlı adama sigarayı bıraktırdı

    Erdoğan, yaşlı adama sigarayı bıraktırdı


    Erdoğan, Mardin'in Dargeçit ilçesi Ilısu köyünde TOKİ tarafından yapılan konutların anahtar teslim töreni sırasında yaşlı bir adamın cebindeki sigara paketini alarak, yaşlı adamdan sigarayı bırakma sözü aldı.

    Başbakan Recep Tayyip Başbakan Erdoğan, Mardin'in Dargeçit ilçesi Ilısu köyünde yaptırılan konutların anahtar teslim törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından köylülere konutların anahtarlarını teslim etti.
    Erdoğan, bu sırada Yusuf Çelik isimli şahsı konut anahtarını teslim etmek üzere kürsüye çağırdı. Erdoğan, Çelik'e "Hayırlı olsun." diyerek konut anahtarını teslim etti.

    Başbakan Erdoğan, daha sonra Yusuf Çelik'in cebindeki sigara paketini gördü. "Yusuf amca bu ne?" diyen Erdoğan, Çelik'in cebindeki sigara paketini çıkardı.

    Başbakan Erdoğan, alandaki vatandaşlara dönerek, "Yusuf amca maşallah sigarayı da içiyor. Şimdi burada iş istiyorum diye bağıranlar var ya araştırın yüzde 90'ı sigara içiyordur. Sigara parasını vermese zaten böyle bir sıkıntısı yok. Sigara için maalesef bu işi isteyenler var." dedi.

    Erdoğan, daha sonra Çelik'e dönerek, "Yusuf amca, ya bunu kesene de zararı var, vücuduna da zararı var. Madem biliyorsun da niye içiyorsun bunu?" dedi. Bu sözler üzerine Çelik, "Az içtim." dedi.

    Erdoğan'ın "Bugün senle burada bir söz verelim. Gel bu sigarayı bırak." sözleri üzerine Çelik de, "Söz verdim, içmeyeceğim." dedi.

    Başbakan Erdoğan da, "Bak söz verdi. Tamam, söz, herkes şahit. Sigarayı bıraktık." diye konuştu.

    Erdoğan, yaşlı adama, "Yengem sağ mı?" diye sordu. Çelik de eşinin öldüğünü; çocuklarının da İstanbul'da yaşadığını söyledi.

    Bu sırada, bir köylünün "Evlendirin." sözleri üzerine de Erdoğan,, "Onu siz evlendireceksiniz köylüler olarak." şeklinde konuştu.

    Başbakan Erdoğan, daha sonra, "Hemen yazalım buraya. Bak kibriti de al. Yusuf amcanın ismini de yaz. Yusuf amca sözünü verdi mi sözünde durur. Zaten biz şimdi evlilik çeyizi gibi ev veriyoruz. Ev hazır, fırın da var. Bir hanım yok." ifadelerini kullandı.




    Erdoğan, yaşlı adama sigarayı bıraktırdı Yorumları