Canikli: CHP, ülkeyi yönetmeye talip olamaz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-31-2010 (16:37)   Son Mesaj: 10-31-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    10-31-2010

    Canikli: CHP, ülkeyi yönetmeye talip olamaz

    Canikli: CHP, ülkeyi yönetmeye talip olamaz


    Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'ye yönelik yeni bir karalama kampanyası başlattığını öne süren AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Böyle bir anamuhalefet partisi ülkeyi yönetmeye talip olamaz'' dedi.

    Canikli, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sayıştay'ın AK Parti'li belediyeleri yeterince denetlemediği yönündeki sözleriyle ilgili ''Kılıçdaroğlu, AK Partili belediyelerin yolsuzluk yaptığı yönündeki suçlamaları belgeleri ile birlikte kamuoyu ile paylaşsın'' dedi.
    Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'ye yönelik yeni bir karalama kampanyası başlattığını öne süren Canikli, ''Sayıştay yeni mi kuruldu? Sayıştay bir ay önce mi kuruldu? Sayıştay'ın kuruluşu, Cumhuriyetin tarihinden daha eski. Diyor ki, 'Efendim Sayıştay, AK Parti'li belediyelerin yolsuzluklarını kapatmaya çalışıyor'. Elinde bir tane ispat edecek belge yok. Çok net olarak ifade ediyorum; böyle bir belgesi yok. Gelsin konuşalım, belgeleri çıkarsın konuşalım. Tartışalım, değerlendirelim. Sadece karalıyor. Boş olan zayıf olan dağarcığındaki bilgiler bitti. Yolun sonuna gelindi. Şimdi karalama dönemi. Bu zaten böyledir.'' diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu'nun gerçekten yolsuzluk arıyorsa önce kendi belediyelerine bakması gerektiğini ifade eden Canikli, şöyle konuştu:

    ''Kendi belediyelerinin icraatlarına baksın. Kendi belediyeleri ile ilgili Sayıştay da dahil olmak üzere devletin kayıtlarında hangi bilgiler var onlara baksın. Çok merak ediyorsa, çok görmek istiyorsa, hatta kendisine en yakın belediyeden başlasın. Eğer yolsuzluk görmek istiyorsa, gitsin kendi belediyelerine baksın. Bizde bunu bulamaz. Olduğu zaman da, oluyor zaman zaman, olabilir. Binlece belediyemiz var. Anında gereğini yapıyoruz, bu kim olursa olsun. Hangi siyasi partiden olursa olsun. Görevden el çektiriyoruz, yargıya intikal ettiriyoruz. Kesinlikle bir kapatma söz konusu değil.''

    Kılıçdaroğlu'nu, AK Parti'li belediyelerle ilgili elindeki belgeleri kamuoyuna açıklamaya davet eden Canikli, ''CHP iktidar olduğu zamanlarda milletin kaynaklarının nasıl sömürüldüğü, kişilere gruplara ve partiye nasıl aktarıldığını biz unutmadık. Milletimiz de unutmadı. Zannedilmesin ki 'Aradan bunca zaman geçti, insanlar bu acı hatıraları unutmuştur' demesin. Öyle düşünmesinler. Herşey kaydediliyor. Zamanı gelince de yüzüne vurulur. O nedenle Sayın Kılıçdaroğlu bu politikadan vazgeçsin. Elinde bir şey varsa, bir belge varsa, kamuoyu ile paylaşsın. Yoksa konuşmasın'' dedi.

    ''Böyle bir anamuhalafet partisinin ülkeyi yönetmeye talip olamayacağını'' savunan Canikli, ''Bunu kınıyorum. Böyle bir yaklaşımı reddediyorum. Yarından tezi yok bütün olduğunu iddia ettiği hususları gelsin kamuoyu ile paylaşsın. Bu hodri meydandır. Bir samimiyet testidir aynı zamanda'' diye konuştu.

    Toplantıda, Çamoluk ilçesinde, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen toplam 131 kişiye AK Parti Grup Başkanvekili tarafından tarafından parti rozetleri takıldı. Canikli, 12 Eylüldeki halk oylamasında gösterdikleri başarı ve gayretten dolayı bazı ilçe başkanlarına teşekkür plaketi verdi.

    AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi toplantısına, Giresun Milletvekilleri Ali Temür ve Hacı Hasan Sönmez, AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, bazı belediye, ilçe başkanları ve İl Genel Meclisi üyeleri ile partililer katıldı.




    Canikli: CHP, ülkeyi yönetmeye talip olamaz Yorumları