Hürriyet önünde Ekşi istifa eylemi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-30-2010 (17:38)   Son Mesaj: 10-30-2010 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 648  

    10-30-2010

    Hürriyet önünde Ekşi istifa eylemi

    Hürriyet önünde Ekşi istifa eylemi


    Hükümete yönelik eleştirilerde bulunduğu köşe yazısında, "Şimdi, analarını bile satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz." diyen Hürriyet gazetesi yazarı Oktay Ekşi, AK Partililer tarafından protesto edildi.

    Hürriyet gazetesinin yakıldığı eylemde Ekşi'ye hala gazetecilik yaptırılıp yaptırılmayacağının onu istihdam edenlerin ahlak düzeyine bırakıldığı belirtildi.
    Ekşi'nin 'Az bile demişiz' başlıklı dünkü köşe yazısına tepki protestoya dönüştü.Yüzlerce kişi gazete binası önünde toplanarak Ekşi'yi protesto etti. Ellerinde dövizlerle Hürriyet gazetesi binası önünde toplanan kalabalık Ekşi'yi istifaya çağırdı.

    Grup adına açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Bülent Turan, Ekşi'nin Başbakan Erdoğan, bakanlar ve parti düşüncesine inanan insanları hedef alan bir yazı yazdığını ve burada hakaret ve iftiralarda bulunduğunu söyledi. Ekşi'nin bunu, hem inanç hem de gelenekler açısından kutsal sayılan değerler üzerinden yaptığını ifade eden Turan, ''Bu asla gazetecilik değildir, bu yazarlık değildir, bu muhaliflik değildir, bu insanlık değildir.'' dedi.

    Bu hakaretin, sadece Başbakan'a ve bakanlara değil, 73 milyon insana yapıldığını belirten Turan, ''Oktay Ekşi'yi ve onun yazısını yayınlayan Hürriyet gazetesini telin ediyoruz, kınıyoruz. Adı anılan medya kuruluşunda daha önce de milletimize küfreden birçok yazı ve yazar görmüştük. Ancak herhalde hiçbiri bu kadar alçalmayı, bu kadar iğrençleşmeyi göze alamamıştı.'' şeklinde konuştu.

    Turan, "73 milyonun en kutsal varlıklarına bu kadar alçakça küfredebildikten sonra söz konusu kişinin hala gazetecilik yapıp yapmayacağı veya ona gazetecilik yaptırılıp yaptırılmayacağı ise o gazetecinin veya onu istihdam edenlerin kendi ahlak ve haysiyet düzeyleriyle ilgili bir konudur." dedi.

    Açıklamanın ardından eylemciler Hürriyet gazetesi yaktı. Ekşi'yi istifaya çağıran, eylemciler bir süre daha slogan attı. Gruptakiler Ekşi'yi hicveden dövizlerin bazılarını gazete önüne bazılarını da ağaçlara astı. Bazı eylemciler de, "Dünyanın tanıdığı, saygı duyduğu bir başbakanı bu insanlar tanımıyor. Kim bunlar, soyları ne?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

    Polisi yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem nedeniyle gazetenin bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. Yaklaşık bir saat süren eylemin ardından kalabalık dağılırken yol da trafiğe açıldı.




    Hürriyet önünde Ekşi istifa eylemi Yorumları