Kars'ta 90. kurtuluş coşkusu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-30-2010 (14:58)   Son Mesaj: 10-30-2010 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 710  

    10-30-2010

    Kars'ta 90. kurtuluş coşkusu

    Kars'ta 90. kurtuluş coşkusu


    Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü törenle kutlandı. Valilik önündeki Atatürk anıtı ve Kars Garı'ndaki Kazım Karabekir Paşa anıtına çelenk kondu.

    Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından valilik binası önünde, esir düşen Türk gelini temsili olarak bir asker tarafından kurtarılarak Kars'ın esaretten kurtuluşu canlandırıldı. Temsili Türk gelini Türk bayrağını öperek Vali Ahmet Kara'ya teslim etti. Daha sonra Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, temsili gelin ve damada hediye verdi. Protokol üyeleri, hediye takdimi ardından halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
    Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, törende yaptığı konuşmada, takvimlerin 30 Ekim 1920'yi gösterdiğinde Kars ahalisinin 70 yıl boyunca çarpıştığı Ruslardan şehrini geri almasını bildiğini belirterek, "Ne mutlu bizlere ki 90 yıldır ay yıldızlı al bayrağımız Kars Kalesi'nin tepesinde bizlere gülümsüyor. Varlığımızın, birliğimizin, mutlu yarınlarımızın simgesi gibi dalgalanıyor. Bizlere bu mutluluğu, bu onuru yaşatan kahramanlar kahramanı Kars halkına bu anlamlı günde teşekkür ediyorum. Onları her zaman minnetle andık, bundan sonra da minnetle anmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

    Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan 14. Mekanize Piyade Tugayı'nda görevli Üsteğmen Eyüp Akpınar da "Haydi oğlum, haydi git. Ya Gazi ol ya Şehit" diyen bir millet, canı pahasına bu mücadeleyi vermiş ve esareti hiçbir şekilde kabul etmediğini tüm dünyaya haykırmıştır." dedi.

    Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından tören, resmi geçitle sona erdi. Törene Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kenan Alkan, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

    (cihan)




    Kars'ta 90. kurtuluş coşkusu Yorumları