Uğur Dündar'a 100 bin TL'lik dava!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-30-2010 (11:14)   Son Mesaj: 10-30-2010 (11:14)    Cevap: 0    Gösterim: 648  

    10-30-2010

    Uğur Dündar'a 100 bin TL'lik dava!

    Uğur Dündar'a 100 bin TL'lik dava!


    Konya Numune Hastanesi'nde testis ultrasonu çekilmediği için mağdur edildiğine ilişkin hakkında “Türban Faciası” başlığı ile haber yapılan A.F.G.'nin ardından Gazeteci Adnan Eren de Uğur Dündar'a dava açtı.

    Murat Alan'ın haberi
    Uğur Dündar"ın ulusal medya gücünü kullanarak kendisine iftira ettiğini, birçok Ergenekon sanığına da avukatlık yapan avukat Vural Ergül vasıtasıyla dava açtığını belirten gazeteci Adnan Eren, beraat etmesinin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı"na başvurarak Dündar hakkında "atf-ı cürüm" iddiasıyla suç duyurusunda bulunup, 2. Asliye Ceza Hukuk Mahkemesi"nde 100 bin liralık tazminat davası açtı.

    Konya Numune Hastanesi'nde testis ultrasonu çekilmediği için mağdur edildiğine ilişkin hakkında "Türban Faciası" başlığı ile Hürriyet'te çeşitli haberler yapılan çoban A.F.G. geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesi ve Uğur Dündar"dan 10 bin lira tazminat kazanmıştı.

    A.F.G üzerinden başörtülü iki doktoru hedef alan haberler yapan ve 10 bin lira tazminat ödemek zorunda kalan Uğur Dündar, bu defa da "atf-ı cürüm" suçlaması ile adliye kapılarında.

    DÜNDAR HAKKINDA ATF-I CÜRÜM SUÇLAMASI İLE DAVA AÇILDI

    2005 yılında kendisini tehdit ettiği iddiasıyla gazeteci Adnan Eren hakkında suç duyurusunda bulunan ve Bakırköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi"nde açılan davayı kaybeden Dündar, karşı dava şoku yaşıyor.

    Uğur Dündar"ın ulusal medya gücünü kullanarak kendisine iftira ettiğini, birçok Ergenekon sanığına da avukatlık yapan avukat Vural Ergül vasıtasıyla dava açtığını belirten gazeteci Adnan Eren, beraat etmesinin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı"na başvurarak Dündar hakkında "atf-ı cürüm" iddiasıyla suç duyurusunda bulunup, 2. Asliye Ceza Hukuk Mahkemesi"nde 100 bin liralık tazminat davası açtı. 2010/1317 Esas sayılı dava dosyasında Dündar"ın "atf-ı cürüm" işlediği iddia edildi.

    "ŞİMDİ SIRA UĞUR"DA, BİRAZ DA MAHKEMELERLE O UĞRASŞIN"

    Bir sabah sorgusuz sualsiz evinden alındığını ve haksız yere mahkemelerde süründürüldüğünü ifade eden Eren, Dündar"ın açtığı davayı hem yerel mahkemede, hem de Yargıtay"da kaybettiğini vurguladı.

    Dündar"ın insanların şerefi ve haysiyeti ile oynamaktan çekinmediğini belirten Eren, "Uğur Dündar medyanın etki gücünün farkında. Bulunduğu mevkiyi kullanarak hakkımda çirkin suçlamalarda bulundu. Bir sabah evimden Dündar"ı tehdit ettiğim suçlaması ile alındım.

    Terörist gibi ellerim kelepçelendi. Eşim ve çocuklarım travma yaşadı. Komşularımız benim bir suçlu olduğumu düşünerek tavır aldı.

    Açılan davadan berat ettim. Hakkımdaki iddiaların asılsız ve iftira olduğu mahkemece tescillendi. Şimdi sıra Uğur"da, biraz da mahkemelerle o uğraşın" diye konuştu.

    TÜRBAN FACİASI HABERİ UNUTULMADI

    Konya Numune Hastanesi'nde testis ultrasonu çekilmediği için mağdur edildiğine ilişkin hakkında Hürriyet'te çeşitli haberler yapılan çoban A.F.G., basın yoluyla kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Uğur Dündar ve Hürriyet gazetesi aleyhine Konya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmış, mahkeme Uğur Dündar ve Hürriyet gazetesinin toplam 10 bin lira tazminat cezası ödemesine karar vermişti.

    Dava sonrası yerel mahkeme tarafından verilen kararda, söz konusu olayı haber yapan gazetenin, yayın tarihinde 16 yaşında olan A.F.G.'nin yaşadığı yer ve mesleğini açıkça belirttiği vurgulanarak, çevresindeki kişiler tarafından tanınacak biçimde fotoğraflarının kullanıldığı kaydedilmişti.




    Uğur Dündar'a 100 bin TL'lik dava! Yorumları