İstanbul'a Kurbanlık girişi başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-30-2010 (08:24)   Son Mesaj: 10-30-2010 (08:24)    Cevap: 0    Gösterim: 706  

    10-30-2010

    İstanbul'a Kurbanlık girişi başladı

    İstanbul'a Kurbanlık girişi başladı


    Çamlıca gişelerindeki kurbanlık hayvan sevk kontrol noktasında belgeleri incelenen hayvanlar pazarlara gönderildi. Kurbanlık satıcıları fiyatların geçen yıla göre 2 bin TL arttığını söyledi..

    Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlıkların İstanbul'a girişi başladı. Hayvan sahipleri kurbanlık hayvanların fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 2 bin lira arttığını belirtti.

    İstanbul'un Anadolu Yakası'nda pazarlanacak kurbanlık hayvanların geçişine gece 00.00 itibariyle izin verildi. Çamlıca Gişeleri'ndeki kurbanlık hayvan sevk kontrol noktasında, geldikleri il ve ilçelerin belediyelerince verilen 'sağlıklıdır' raporu incelenen hayvanlar pazarlara gönderildi. Ağrı'dan 38 büyükbaş hayvan getiren Mustafa Belge, satışların iyi olmasını umduklarını belirterek, "Fiyatlar geçen yıla nazaran yaklaşık 2 bin lira yüksek. İthal hayvan getirilmeden önce daha yüksekti. Fiyatların bu kadar yüksek olması hayvan sayısının az olmasından kaynaklanıyor. Ancak, biz bu hayvanları organik yemlerle besliyoruz. Yaklaşık 3 ay yaylada kaldılar" dedi.
    Çamlıca gişelerinden geçiş yapan hayvanlar, Anadolu yakasındaki pazarlara dağıldı. Dudullu'daki kurbanlık hayvan pazarı da sabaha kadar kurbanlık hayvanlarla doldu. Mustafa Belge'nin getirdiği 38 büyükbaş hayvan da pazarda yerini aldı. Hayvanlar kamyondan indirilirken ufak kazalar yaşandı. Pazardaki bazı hayvan sahipleri de ithal anguslarla yerli hayvanları karşılaştırarak, yerli hayvanların daha sağlıklı olduğunu iddia etti. Kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüksek olduğunu ifade eden hayvan sahipleri ancak bu fiyat artışının beklendiği kadar yüksek olmayacağını vurguladı.






    İstanbul'a Kurbanlık girişi başladı Yorumları