Eşi başörtülü belediye başkanı resepsiyona alınmadı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-30-2010 (01:59)   Son Mesaj: 10-30-2010 (01:59)    Cevap: 0    Gösterim: 756  

    10-30-2010

    Eşi başörtülü belediye başkanı resepsiyona alınmadı

    Eşi başörtülü belediye başkanı resepsiyona alınmadı


    Erzincan Valiliği tarafından Polis Evi'nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyona başı kapalı eşi ile gelen AK Partili Belediye Başkanı Yüksel Çakır alınmadı.

    Erzincan"da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Erzincan Valiliği tarafından Polis Evi"nde Resepsiyon verildi. Düzenlenen resepsiyona gündemdeki konu olan başörtü olayı damgasını vurdu. Akşam saat 19:00"da başlayan resepsiyona katılım için eşli davetiye gönderen Erzincan Valilisi Abdülkadir Demir ve Eşi Nurtaç Demir, polis evinde gelen davetlileri karşıladılar.

    İlk olarak Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve askeri erkan ile çok sayıda davetli salonda hazır bulunduktan sonra 19:15"te eşi Yasemin Çakır ile resepsiyona katılan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, eşinin başının kapalı olduğu gerekçesi ile salona alınmadı.
    Polis evine başları kapalı eşleri gelen Ak Partili Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Ak Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu Vali Demir ve Eşi Nurtaç Demir tarafından resepsiyon girişinde karşılandı. Hoş geldin görüşmelerinin yapılmasının ardından Vali Demir"e başı kapalı bayanların resepsiyona girip giremediğini soran Başkan Çakır, Vali Demir"den prosedür gereği girilmediği cevabını aldı. Burada bir anda yüz ifadesi değişen Başkan Çakır "biz gidiyoruz o zaman" diyerek salonu terk etmek istedi ancak Vali Demir ve eşi Nurtaç Demir"in ısrarı üzerine gitmelerine izin verilmedi.

    Burada Başkan Çakır ve Ak Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu ile birlikteki eşlerini alarak Polis Evinin üst katındaki bekleme salonuna götüren Vali Demir, daha sonra resepsiyonun verildiği salona indi. Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve salondaki davetlilerin masalarını gezerek hoş geldin dileklerinde bulunan Vali Demir ve eşi, davetlilerle bir süre ilgilenirken üst katta bekleyen Başkan Çakır"a ise olayı duyarak salondan ayrılan bazı belediye başkanları eşlik etti. Resepsiyonda verilen yemeğin ardından onuncu yıl marşı da okunarak saatlerin 20:20"yi gösterdiği sırda Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman"ın salondan ayrılması ile resepsiyon sona erdi.

    Daha sonra üst katta bekleyen Başkan Çakır ve beraberindekilerin yanına çıkan Vali Demir ve eşi Nurtaç Demir uzun süre bekleme salonundan çıkmadı. Saatlerin 22:00"ı gösterdiği sırada Polis evini terk eden Belediye Başkanı Yüksel Çakır burada gazetecilerin "eşinizin başı kapalı olmasından dolayı resepsiyona giremediğiniz konusunda neler söyleyeceksiniz? Sorusu üzerine Başkan Çakır; "bir sıkıntı yok gördüğünüz gibi en son bizler çıkıyoruz." dedi Zaman zaman cevap vermekten kaçınan Başkan Çakır gazetecilerin soru yağmuru karşısında; "siz arkamızda olduktan sonra sıkıntı yoktur" cevabını vererek aracına binerek Polis evinden ayrıldı

    Öte yandan Başkan Çakır ve Ak Parti İl Bakanı Salih Eğinlioğlu gibi davete başı kapalı eşleri ile gelen birçok kişi polis evine giremeden geri gittiler.

    Haber-24.com




    Eşi başörtülü belediye başkanı resepsiyona alınmadı Yorumları