AGİD'den Murat Yalçıntaş'a destek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-29-2010 (18:23)   Son Mesaj: 10-29-2010 (18:23)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    10-29-2010

    AGİD'den Murat Yalçıntaş'a destek

    AGİD'den Murat Yalçıntaş'a destek


    Adıyaman Genç İş Adamları Derneği, önceki hakkındaki iddialar nedeniyle tutuklanan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Murat Yalçıntaş'a destek açıklamasında bulundu.

    İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş"ın, İTO iştiraklerinden İDTM"nin Başkan Vekili sıfatıyla fuar alanlarının kiracısı firma ile oluşan ihtilaf nedeniyle ilgili davalarda yargıya rüşvet verildiği iddiasıyla tutuklanması kararı, tüm iş dünyasında olduğu gibi Adıyaman Genç İş Adamları Derneği (AGİD) camiasında da şaşkınlık ve üzüntü yarattı AGİD Başkanı Ahmet URAL aynı zamanda (İTO Meclis Komite Üyesi) yaptığı yazılı basın açıklamasında yapılan uygulamanın kaygı ve endişeyle karşılandığını ifade etti..

    AGİD'den yapılan yazılı açıklamada "Sayın Dr. Murat Yalçıntaş, İTO"daki görevinin yanı sıra, hem yurt içinde, hem de uluslararası arenada birçok kurumun başkanlığını veya yöneticiliğini yapmakta olup, her zaman dürüst, saygın ve ilkeli duruşu ile ön plana çıkmış bir kişilik olarak tanınmaktadır." dendi
    AGİD, söz konusu olayla ilgili Yalçıntaş'ın isnat edilen olaylarla ilişkisi olmadığına vurgu yapıldı.
    AGiD "Ülkemize hizmet etme şuuru ile görevde bulunduğu tüm kuruluşlar tarafından takdir edilmekte olan, başarıları ve tevazusu ile zihinlere yer etmiş Sayın Yalçıntaş"ın, kamu görevi sürdürdüğü bir pozisyon itibariyle kendisine isnat edilen olaylarla ilişkisi olmadığı yönündeki inancımız tamdır. " mesajını verdi.

    Evrensel hukuk ilkelerine göre, dava ve yargılama süreci tamamlanarak mahkeme kararı ile suçu kesinleşmeyen hiçbir kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğinin altını çizdi.

    AGİD Başkanı Ahmet URAL yazılı açıklamada "Hukuk müşavirliğimizin verdiği bilgilere göre, burada da tüm iş dünyasının hayretle karşıladığı şekilde yaşanan sürecin hukuken normal ilerlemediği, olay, dosya ve mevcut konumun tutuklanma gerektiren bir durum içermediği gözlenmektedir." dendi
    AGİD Başkanı Ahmet URAL yazılı açıklamasında; yargı sürecine intikal etmiş olan adı geçen konunun bir an önce aydınlatılarak, masumluğuna inandıkları İTO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Murat Yalçıntaş"ı en kısa zamanda görevinin başında görmeyi umut ve arzu ettiklerini belirtti.




    AGİD'den Murat Yalçıntaş'a destek Yorumları