Özgenç: Tutuklama iş dünyasını derinden etkiledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-29-2010 (17:22)   Son Mesaj: 10-29-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 422  

    10-29-2010

    Özgenç: Tutuklama iş dünyasını derinden etkiledi

    Özgenç: Tutuklama iş dünyasını derinden etkiledi


    Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın tutuklanmasının iş dünyasını derinden etkilediğini bildirdi.

    Özgenç, yazılı açıklamasında, Yalçıntaş'ın bir fuarcılık şirketiyle Dünya Ticaret Merkezi arasındaki davayla ilgili rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmasının iş dünyasını çok derinden etkilediğini, ''şok ettiğini'' kaydetti.
    Özgenç, şunları belirtti:

    ''Cezaevine konulmasına gerekçe olarak delil karartma şüphesi gösterilerek Yalçıntaş'ın tutuklanmasını anlamış değiliz. Çünkü adı adresi belli ve İstanbul'un saygın ailelerinden olan İTO Başkanı Yalçıntaş'ın kaçma ihtimali veya delil karartma gibi yasal olmayan işlere tevessül etmeyeceği kanaatindeyiz.

    Tutuklana kararı, tüm iş camiasında derin üzüntüye sebep olmuştur. Ülkemize kayıtsız, şartsız ve koşulsuz hizmet etme bilinci ile görevde bulunduğu, Türkiye'nin yakından tanıdığı, tüm kuruluşlar tarafından takdir edilmekte olan, aktifliği ve saygısı ile zihinlere yer etmiş İTO başkanının kamu görevi sürdürdüğü ve pozisyonu itibariyle kendisine isnat edilen suçlarla alakası olmadığını düşünüyoruz.

    Dava ve yargılama süreci tamamlanarak mahkeme kararı ile suçu kesinleşmeyen hiçbir kimse, suçlu ilan edilemez düşüncesiyle mahkemeye intikal etmiş olan bu konunun bir an önce aydınlığa kavuşturularak, kalben suçsuz olduğuna inandığımız Murat Yalçıntaş;ın biran önce vazife aşkıyla çalıştığı Türkiye'nin sayılı odalarından biri olan İTO' nın tekrar başında olmasını canı gönülden istemekteyiz.''




    Özgenç: Tutuklama iş dünyasını derinden etkiledi Yorumları