MHP'den CHP ve AKP'ye başörtü çağrısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-29-2010 (16:38)   Son Mesaj: 10-29-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    10-29-2010

    MHP'den CHP ve AKP'ye başörtü çağrısı

    MHP'den CHP ve AKP'ye başörtü çağrısı


    MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, üniversitelerdeki başörtüsü sorunun en kısa sürede çözülmesini istediklerini belirterek iktidar partisine ve ana muhalefet partisine çağrıda bulundu.

    MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, üniversitelerdeki başörtüsü sorunun en kısa sürede çözülmesini istediklerini belirterek, ''İrademiz ortada, önerimiz ortada, MHP olarak, AKP ve CHP'yi samimi olmaya, dürüst olmaya, millete karşı vermiş oldukları sözleri yerine getirmeye davet ediyoruz'' dedi.
    Şandır, Cumhuriyet Meydanı'ndaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, başörtüsü konusunun Türkiye'de toplumsal sorun haline getirildiğini öne sürdü.

    Toplumun ayrışmasına ve cepheleşmesine sebep olan olaylarda provokatörlere çok dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Şandır, şöyle devam etti:

    ''Başörtüsü bağladığı için üniversitelerde öğrenim özgürlüğünden dışlanan, eğitim hakkından yoksun bırakılan kız çocuklarımızın sorununu çözmek hepimizin görevidir. Ama bu sorun çözülecek diye toplumu ayrıştırarak, cepheleştirerek çatıştırmanın, bunu bir toplumsal çatışma zemini haline getirmek kimsenin hakkı değildir. Bu tür durum kimseye fayda getirmez. MHP olarak başörtüsünün TBMM zemininde siyasetin mutabakatı ile bir hukuk oluşturularak çözülmesini istiyoruz. Yargı kararları ortada iken bu sorun sokakta çözülmez. YÖK'ün kararlarıyla da çözülmez.

    Bunu siyaset, iktidarı ve ana muhalefeti ile bir sorumluluk içerisinde bir araya gelerek, Cumhuriyetin temel değerlerine, laiklik ilkelerine zarar vermeyecek şekilde, bundan tedirgin olan, rahatsız olan çevrelerin korkularına da saygı duyarak, onlara da tedbir geliştirerek, hukuken çözmek mecburiyetindedir. Bu tür çekişmeler Türkiye'ye yakışmıyor.''

    Şandır, MHP'nin de desteği ile 2008 yılında başörtüsü konusuyla ilgili düzenlemenin TBMM de 411 oyla geçtiğini, ancak CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurması sonunda iptal edildiğini anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''İktidar ve ana muhalefet partileri, toplumun önünde samimi, dürüst ve ciddi olmalı. Oturup bu sorunu, bir toplumsal ayrışmaya sebep teşkil etmeyecek şekilde, Cumhuriyetin temel niteliklerine tehdit teşkil etmeyecek şekilde, oluşturulacak bir yasayla çözmeli. MHP olarak biz, üniversitelerde baş örtüsü sorununun çözülmesini istiyoruz. İrademiz ortada, önerimiz ortada, MHP olarak, AKP ve CHP'yi samimi olmaya, dürüst olmaya, millete karşı vermiş oldukları sözleri yerine getirmeye davet ediyoruz.''

    Şandır, ayrıca, 2011 yılında yapılacak genel seçimlerinde MHP'nin tek başına iktidar olacağını da savunarak, ''İddia ediyoruz, MHP 2011 seçimlerinde tek başına iktidara gelecek. Biz bu millete hizmet etmek istiyoruz'' dedi.




    MHP'den CHP ve AKP'ye başörtü çağrısı Yorumları