Sağanak yağış su baskınlarına neden oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-29-2010 (10:57)   Son Mesaj: 10-29-2010 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    10-29-2010

    Sağanak yağış su baskınlarına neden oldu

    Sağanak yağış su baskınlarına neden oldu


    Yurt genelinde etkisini gösteren sağanak yağış ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İstanbul ve Bursa başta olmak üzere yağmur su baskınlarına ve maddi hasara neden oldu.

    İSTANBUL'DA SAĞANAK VE FIRTINA
    İstanbul'da etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgar nedeniyle kazalar ve su baskınları yaşanırken, fırtınanın etkisiyle devrilen ağaçlar çevrede maddi hasara yol açtı.

    Yağışların yer yer etkili olduğu bölgelerde küçük çaplı trafik kazaları meydana gelirken, itfaiye ekipleri yol kenarlarında devrilme ihtimali olan ağaçları keserek olası kazaları önlemeye çalıştı.

    Esenler'de, 34 A 5563 plakalı polis aracı yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarptı. Meydana gelen olaylarda can kaybı ve yaralanma olmadı.

    Kazalar nedeniyle trafikte zaman zaman uzun kuyruklar oluştu.

    Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, yağmurdan kayganlaşan yol ve şiddetli rüzgar nedeniyle dün gece Yunus Gündoğdu yönetimindeki 34 DU 7571 plakalı tırın üzerinden yola devrilen konteyner, olumsuz hava koşulları nedeniyle hala kaldırılamadı.

    Yürüyüş yolundaki konteynerin, havanın normalleşmesinin ardından kaldırılacağı öğrenildi.

    Bu arada, Vatan ve Bağdat caddelerinde yapılması öngörülen Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenleri de devam eden şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle 31 Ekim Pazar gününe ertelenmişti.



    BURSA

    Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Panayır Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerinin alt katlarını su bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları dışarı çıkarmaya çalışırken, evlerinde mahsur kalanlar sivil savunma ekiplerinin botları ile tahliye edildi. Bu aileler, geceyi İl Özel İdare Müdürlüğünün misafirhanesinde geçirdi.

    Aynı mahallede kurulan kurbanlık hayvan pazarını da su bastı. Yurdun çeşitli yerlerinden Bursa'ya gelen hayvan sahipleri, çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvanın hastalandığını, yemlerin zarar gördüğünü söyledi.

    Öte yandan, Alacahırka Mahallesi'ndeki Alacahırka Deresi'nin taşması sonucu, çevresindeki 12 ev toprak kayması riskine karşı boşaltıldı. Bu evlerde oturan aileler de yine İl Özel İdare Müdürlüğünün misafirhanesine gönderildi.




    Sağanak yağış su baskınlarına neden oldu Yorumları