Hollanda Başbakanı Türk kökenli vekili çıldırttı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-29-2010 (00:54)   Son Mesaj: 10-29-2010 (00:54)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    10-29-2010

    Hollanda Başbakanı Türk kökenli vekili çıldırttı

    Hollanda Başbakanı Türk kökenli vekili çıldırttı


    Hollanda'da Türk kökenli Milletvekili Nebahat Albayrak, ''Bu bence sadece Wilders'ın ve partisi PVV'nin değil, aynı zamanda Başbakanın ve partisi VVD'nin ne kadar iki yüzlü ve bence utanç verici bir davranış sergilediğini gösterdi'' dedi.

    Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin dün Mecliste çifte vatandaşlıkla ilgili yaptığı, ''İsveç vatandaşlığı ile Türk vatandaşlığı eşit değil'' yönündeki açıklamasını değerlendiren İşçi Parti'nin (PvdA) Türk kökenli Milletvekili Nebahat Albayrak, ''Bu bence sadece Wilders'ın ve partisi PVV'nin değil, aynı zamanda Başbakanın ve partisi VVD'nin ne kadar iki yüzlü ve bence utanç verici bir davranış sergilediğini gösterdi'' dedi.
    Rotterdam Başkonsolosluğunun Türkiye Cumhuriyeti'nin 87. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla verdiği resepsiyona katılan Albayrak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorunlarını yanıtladı.

    Albayrak, Başbakan Rutte'nin sözlerini ''çifte standart'' olarak yorumladı, Türkiye ile İsveç arasında ayrım yapılmasının çok ayıp olduğunu söyledi.

    Bu durumun meclis tarafından kınandığını da hatırlatan PvdA Milletvekili, şöyle devam etti:

    ''Çünkü çifte standart kesinlikle söz konusu. Bunu bütün meclis dile getirdi. Bütün partiler kınadılar, hatta iki gün süren toplantının en önemli noktası buydu. Başbakanın çok ayıp bir şekilde Türkiye ve İsveç arasında ayrım yapması ve 3,5 yıl önceki ayıbını bu şekilde kapatmaya çalışması bütün meclis tarafından kınandı.''

    Çifte vatandaşlıkla ilgili tartışmaların yeni olmadığını, bunun geçmişinin yaklaşık 3 sene önceye dayandığını ifade eden Nebahat Albayrak, şunları kaydetti:

    ''Bu olay kesinlikle yeni değil. 3 sene, hatta 3,5 senedir bu dava siyasetin göbeğinde yer alıyor. Benim hükümete girmemle birlikte özellikle çifte pasaport taşıyanların hükümette görev alıp alamayacağı söz konusu oldu. O yıllarda ben kendi partim ve hükümet ortaklarının çok desteğini gördüm. Hiçbir sorun yoktu. Tabii ki şimdi ortada yeni bir hükümet var ve bu hükümetin kurulmasıyla birlikte tekrar gündeme gelmesinin sebebi yine bu hükümette çifte pasaportlu bir bakanın bulunması.''

    -''SİYASET DEMEK, MÜCADELE DEMEKTİR''-

    ''Bana sorarsanız yine de bunların hepsine rağmen yaşananların çok hayırlı olduğuna inanıyorum'' diyen Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Başbakanın ağzından artık çifte pasaportun hükümette görev almak için hiçbir şekilde sorun teşkil etmediğini duyduk. Bunu söyleyebilmek için bayağı bir kıvranması gerekti, bayağı bir zor durumda kaldı, ama meclisin diretmesiyle birlikte sonuçta bu kelimeleri ağzından çıkarabildi. Artık Hollanda'da böyle bir gerçek var. Benden sonra bu gibi adımlar atacak insanlar için de çok önemli bir gelişme olduğuna inanıyorum.''

    Nebahat Albayrak, bundan sonra da mücadeleye devam edeceği mesajını vererek, ''Siyaset demek mücadele demektir. Yani gerçekten bu gibi günlerde pes edersek Wilderslar kesinlikle kazanmış olacak. Bence asıl iş başa düştü ve devam etmek gerekir'' dedi.




    Hollanda Başbakanı Türk kökenli vekili çıldırttı Yorumları