Oktay Ekşi: Komutanlar büyük ayıp yapar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-29-2010 (00:54)   Son Mesaj: 10-29-2010 (00:54)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    10-29-2010

    Oktay Ekşi: Komutanlar büyük ayıp yapar

    Oktay Ekşi: Komutanlar büyük ayıp yapar


    Hürriyet Gazetesi Yazarı Oktay Ekşi, Kuvvet Komutanları'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vereceği Cumhuriyet resepsiyonuna katılmamasının çok büyük bir ayıp olacağını söyledi.

    NTV'de, Cumhuriyet resepsiyonunun tartışıldığı 'Doğrudan Siyaset' programına katılan Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, bir vatandaş olarak Kuvvet Komutanlarının Cumhurbaşkanının verdiği resepsiyona katılacağını umduğunu belirtip; "Katılmamalarının çok büyük bir ayıp olacağını düşünüyorum" dedi.
    Oktay Ekşi, Genel Kurmay Başkanlığı'nın yarım saat erken resepsiyon düzenlemesinin Cumhurbaşkanlığında verilecek resepsiyona gitmeye engel olmayacağını, tek resepsiyon düzenlenip tebriklerin Cumhuriyetin en üst temsilcisi, Cumhurbaşkanına sunulmasının doğru olacağını ifade etti. Alternatif resepsiyon düşüncesinin de şık olmayacağını vurgulayan Ekşi şöyle konuştu: "Şahsen ben yarın ki resepsiyona dört yıldızlı kuvvet komutanlarının katılmasının doğru olduğunu ve katılacaklarını düşünüyorum. Aksini düşünmüyorum. İşleyişinde eksiklik bulup kızsak da devletimizin yine de köklü gelenekleri vardır. O gelenekler icra edilir. Hem Genel Kurmay Başkanı, hem kuvvet komutanları gelirler, Başkomutana Cumhuriyetin 87. yıldönümü tebriklerini sunarlar. Sunmaları gerekir. Aksi bir gerçek karşımıza çıkarsa, bu ülkenin bir vatandaşı sıfatıyla söyleyeyim, çok büyük bir ayıp yaparlar. Eğer bir katılmama olursa, bu yaptıkları kabuledilir bir şey değildir."




    Oktay Ekşi: Komutanlar büyük ayıp yapar Yorumları