İstanbul'da fırtına çatıları uçurdu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-29-2010 (00:04)   Son Mesaj: 10-29-2010 (00:04)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

    10-29-2010

    İstanbul'da fırtına çatıları uçurdu

    İstanbul'da fırtına çatıları uçurdu


    İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına, bazı evlerin çatılarını uçurdu, bazı ağaçları da kökünden devirdi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olaylarda bazı araçlar hasar gördü.

    İstanbul'da özellikle akşam saatlerinde etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Fırtına özellikle şehrin yüksek yerleşim alanlarında etkisini gösterdi. Şiddetli esen fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu, bazı ağaçlar da kökünden söküldü.
    Beyoğlu Tophane'deki bir Nargile Salonu'nun çatısına devrilen ağaç müşterilere korku dolu anlar yaşattı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, devrilen ağacı çatı katından güçlükle kaldırdı. Ağacın tehlike arz eden kısımları da itfaiye erleri tarafından budandı. Çatının üzerine devrilen ağaç gövdesi çalışmaların ardından olay yerinden kaldırıldı.

    Kafeterya çalışanı Ramazan Erik, "Bu ağaç daha önceden budanmamış olsaydı; çatının tamamını etkileyebilirdi ve içerideki müşterilerin de can kaybına neden olabilirdi. Bölgede çok sayıda buna benzer yaşlı ağaç var ve bunlar büyük tehlike arz ediyor" diyerek tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

    Cihangir caddesinde devrilmek üzere olan bir ağaç yine itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek tehlike oluşturmasının önüne geçildi. Yağışla birlikte etkisini gösteren fırtına, Gaziosmanpaşa ve Bağcılar'da 2 evin çatısını uçurdu. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda, bazı araçlar maddi hasar gördü. Kadıköy Bostancı'da meydana gelen olayda ise yol kenarındaki yaşlı bir ağacın devrilmesi sonucu bir otomobilde maddi hasar meydana geldi.

    Öte yandan itfaiye telsizlerinden geçen anonslara göre, yine Erenköy Gözenç sokakta bir ağaç yola devrildi. Şişli Halaskargazi caddesinde de yine fırtına nedeniyle bir elektrik direği yan yattı.




    İstanbul'da fırtına çatıları uçurdu Yorumları