Bekleviç: Yalçınkaya'nın adaylığı meşru değildir   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (21:38)   Son Mesaj: 10-28-2010 (21:38)    Cevap: 0    Gösterim: 431  

    10-28-2010

    Bekleviç: Yalçınkaya'nın adaylığı meşru değildir

    Bekleviç: Yalçınkaya'nın adaylığı meşru değildir


    Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Yargıtay Başkanlığı'na aday olmasının meşru olmadığını savundu.

    22 Ekim tarihinde Yalçınkaya hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Bekleviç "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın Yargıtay Başkanlığı'na aday olmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz suç duyurusu Başsavcıyı TCK m.309 ve m.311'den suçlamaktadır. Bu maddelere muhalefet ciddi suçlardır.

    Cezaları çok ağırdır. Ortada bu kadar ciddi suçlar ve hukukçular arasında failin suçlu olduğuna dair ortak bir kanı bulunuyorken kendisinin Yargıtay Başkanlığı'na adaylığı meşru değildir. Tekrar ediyorum hakkındaki başvuruyu gerektiren eylemler çok ciddi suçtur. Bu eylemleri gerçekleştiren bir Başsavcıya verilen her oy bu suça ortak olmak anlamını taşır. Bu soruşturmanın adalet içerisinde milletin lehine sonuçlanması durumunda ortaya çıkan tablo düşündürücü olur.

    Yalçınkaya tek başına ülkenin 2 yılını çalmıştır. Kendisinin adaylığı doğru olmadığı gibi bu kadar ciddi iddialar ile suçlanırken seçilmesi durumunda oturduğu makamı yaralar ve meşruiyeti tartışılır. Biz çok kararlıyız ve bu davanın takipçisi olacağız. Kendisine tavsiyemiz hakkındaki suç duyurusu sonuçlanana kadar adaylık sürecini askıya almasıdır." dedi.




    Bekleviç: Yalçınkaya'nın adaylığı meşru değildir Yorumları