Türkiye ile Kenya arasında mutabakat zaptı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (20:55)   Son Mesaj: 10-28-2010 (20:55)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    10-28-2010

    Türkiye ile Kenya arasında mutabakat zaptı

    Türkiye ile Kenya arasında mutabakat zaptı


    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in eşbaşkanlığında Türkiye ile Kenya arasında Tarım Alanında İşbirliği ve Türkiye-Kenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Mutabakat Zaptı imzalandı.

    Mutabakat metinleri Türkiye-Kenya KEK eşbaşkanları Dinçer ve Kenya Ticaret Bakanı Ali Chirau Mwakwere tarafından imzalandı.
    Bakan Dinçer, imzaların atılmasının ardından yaptığı konuşmada, KEK heyetini tebrik ederek, yaptıkları çalışmalarla iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirecek bir çalışma yapıldığını söyledi.

    Yapılan anlaşmaların ülkelerin önünü açıp iş birliği fırsatları sağladığını ifade eden Dinçer, ancak esas olarak anlaşmaların yürütülmesinde iki ülke heyetlerini oluşturan kişilerce sağlanacağını belirtti.

    İki ülke arasında ticaretin, turizmin gelişmesi, kültürel ilişkilerin artması konusunda heyettekilerin bulunduğu makamların, iki ülke halkının işlerini kolaylaştırmazlarsa bu tür anlaşmaların çok fazla yürümeyeceğine dikkati çeken Dinçer, ''Anlaşmalar ne kadar iyi olursa olsun, geliştirilen stratejiler ne kadar isabetli olursa olsun eğer aynı etkinlikte uygulanmazsa sonuç alınamaz. Dolayısıyla uygulama da anlaşma kadar önemlidir. Burada da size görev düşüyor. Bu nedenle, iş adamlarının, halkın, idarecilerin işlerini kolaylaştırıcı rol üstlenmelisiniz.''

    Dinçer, imzalanan anlaşmaların iki ülke ilişkilerini olumlu etkilemesi dileğinde bulundu.

    Mwakwere de anlaşmaları imzalamanın değil uygulamanın önemli olduğunu vurgulayarak, imzalanan anlaşmaların uygulanması taahhüdünde bulundu.

    İki ülke ilişkilerinin Osmanlı'ya kadar uzandığına işaret eden Mwakwere, yapılan anlaşmalarla bu iş birliğinin devam edeceğini söyledi.

    Türkiye'deki Türkiye-Kenya İş Konseyi'nin Kenya'da da kurulmasına çalışacaklarını vurgulayan Mwakwere, en kısa sürede Doğu Afrika Topluluğu ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalanmasını umduğunu belirtti.

    Mwakwere, Kenya Ticaret Ateşelerinin Türkiye'de eğitilmesinin çok faydalı olacağını kaydetti.

    Ömer Dinçer ayrıca Hayvancılık Bakanı Muhammed Kuti ile görüştü.




    Türkiye ile Kenya arasında mutabakat zaptı Yorumları