İDO'da özelleşecek bölümler belli oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-28-2010 (20:58)   Son Mesaj: 10-28-2010 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 628  

    10-28-2010

    İDO'da özelleşecek bölümler belli oldu

    İDO'da özelleşecek bölümler belli oldu


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi özelleştirme kapsamında kalan hatların, İDO'nun bünyesindeki hızlı feribotlar, Sirkeci-Harem, Eskihisar–Topçular arabalı vapur hatları ve deniz otobüsleri (iç ve dış) hatları olduğunu bildirildi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şehir hatları vapurları ve iskelelerinin İDO'dan tamamen ayrıldığı belirtilerek, özelleştirme kapsamında kalan hatların, İDO'nun bünyesindeki hızlı feribotlar, Sirkeci-Harem, Eskihisar-;Topçular arabalı vapur hatları ve deniz otobüsleri (iç ve dış) hatları olduğunu bildirildi.
    İstanbul Büyükşehir Belediyesinden, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in bugün düzenlediği basın toplantısında ''Şehir Hatları tamir edilmiş eski gemilerden oluşuyor. Bunlar eskidiğinde yerine özelleştirilmiş, tekelleşmiş İDO devreye girecek. Yani İDO'yu alan, tüm boğazın hakimi olacak'' iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

    Açıklamada, İstanbul Şehir Hatları'nın, İDO'dan ayrılarak İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. adıyla yeni bir şirkete dönüştüğü anımsatılarak, İDO ve Şehir Hatları A.Ş'nin birbirlerinden tamamen ayrı iki şirket olarak faaliyet gösterdiği kaydedildi.

    Şehir Hatları A.Ş'nin toplam 14 hat ve 49 iskelede, 34 yolcu vapuru ile Boğaziçi, Haliç ve Adalar'a hizmet vereceği, bu hatların, iskelelerin ve vapurların İDO ile hiçbir ilgisi kalmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

    ''Şehir Hatları vapurları ve iskeleleri İDO'dan tamamen ayrılmıştır. İDO'nun bu hatlar ve iskeleleri kullanım hakkı hukuki olarak mümkün değildir. Özelleştirme kapsamında kalan hatlar, İDO'nun bünyesinde bulunan hızlı feribotlar, Sirkeci-Harem, Eskihisar-;Topçular arabalı vapur hatları ve deniz otobüsleri (iç ve dış) hatlarıdır. İDO, 52 gemi, 31 iskele ve 18 hat ile hizmet vermeye devam edecektir. Dolayısıyla, 'Şehir Hatları eskidiğinde yerine özelleştirilmiş, tekelleşmiş İDO devreye girecek, yani İDO'yu alan tüm boğazın hakimi olacak' iddiaları tamamen asılsızdır.

    Ayrıca Şimşek'in 'Şehir hatları gemilerinin tamir edilmiş eski gemiler olduğu' iddiasıyla ilgili belirtmek gerekir ki 34 gemiden oluşan Şehir Hatları filosu tamamen yenilenmiştir. Gemilerin 8 tanesi yeniden inşa edilmiştir, 6 tane gemi de tersaneye çekilerek kapsamlı bir şekilde yenilenmiştir. Geri kalan tüm gemilerin kalıcı bakımları yapılmış, rutin bakımları da yapılmaya devam etmektedir. Gemiler haricinde 2004'ten 2010 yılına kadar 71 iskele yenilendi. 13 iskele yıkılarak yeniden inşa edildi. Şehir hatları bünyesinde kalan ve yenilenmiş olan 49 iskele, özelleştirmenin dışındadır.''




    İDO'da özelleşecek bölümler belli oldu Yorumları