Rus patronlardan rüşvet karşıtı girişim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-28-2010 (20:55)   Son Mesaj: 10-28-2010 (20:55)    Cevap: 0    Gösterim: 471  

    10-28-2010

    Rus patronlardan rüşvet karşıtı girişim

    Rus  patronlardan rüşvet karşıtı girişim


    Rusya'da 10 kadar şirketin başkanı, Moskova'da biraraya gelerek imzaladıkları memorandumda, "rüşvet ve mahkemelerden yanlı kararlar çıkartmak için para vermeme, ayrıca tüm vergileri namuslu bir şekilde ödeme girişimi" başlattıklarını bildirdi.

    Girişimin önderlerinden Mihail Dvorkoviç, basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu memorandumun temel prensibinin herkesin kişisel sorumluluğu olduğunu belirterek, "Ben ne idealistim, ne de sihirbaz. Yolsuzluğu kendi girişimimiz sayesinde yenebiliriz demiyorum, ama azaltabilir ve sistematik karakterini ortadan kaldırabiliriz" dedi.
    Dvorkoviç, ayrıca yolsuzluğa karşı şirketlerin çıkarlarını korumakla yükümlü bir örgüt kurduklarını ve yakında bu kuruluşa katılacak firma sayısının 100'ü bulacağından emin olduğunu söyledi.

    Uluslararası Saydamlık Örgütü tarafından önceki gün yayınlanan rapora göre, Rusya dünyada yolsuzluğun en çok görüldüğü 25 ülke arasında yer alıyor.




    Rus patronlardan rüşvet karşıtı girişim Yorumları