Şimşek: İDO'yu alan Boğaz'a sahip olur   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-28-2010 (17:34)   Son Mesaj: 10-28-2010 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 420  

    10-28-2010

    Şimşek: İDO'yu alan Boğaz'a sahip olur

    Şimşek: İDO'yu alan Boğaz'a sahip olur


    CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Şehir Hatları'nın, tamir edilmiş eski gemilerden oluştuğunu, bunlar eskidiğinde yerine özelleştirilmiş, tekelleşmiş İDO'nun devreye gireceğini belirterek, ''Yani, İDO'yu alan, Boğaz'ın hakimi olacak'' dedi.

    Berhan Şimşek, CHP İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, daha önce her çarşamba İstanbul Büyükşehir belediyesinin hatalı icraatlarını ele alacakları ''Kadir Topbaş Günleri'' yapacaklarından bahsettiklerini belirterek, bunu İDO'nun özelleştirme ihalesiyle bugün başlattıklarını belirtti.
    Şimşek, İDO'nun ihaleyle satışının, Büyükşehir Belediye Meclisinden geçmesini eleştirerek, ihale duyurusunun, daha önce daha küçük ihaleler dahi Resmi Gazete'de duyurulurken, sessiz sedasız 2 bin tirajlı bir gazeteye ilan verilerek yapıldığını, 1 yıllık bedeli üzerinden, İDO'nun yeni vapurları, tüm iskeleler, iskelelerde büfe, lokanta gibi ticari işletme açma, kiraya verme hakkı, küçük motorlar ve Haliç Tersanesi dahil satışa çıkarıldığını söyledi.

    Berhan Şimşek, ''Bu ihale, şaibelidir ve usulsüzdür. Özellikle, iskeleleri, Kabotaj Kanunu nedeniyle satamazlar, bu konuda Danıştay kararı da var. Bugünkü Şehir Hatları, tamir edilmiş eski gemilerden oluşuyor. Bunlar eskidiğinde yerine özelleştirilmiş, tekelleşmiş İDO devreye girecek. Yani, İDO'yu alan, Boğaz'ın hakimi olacak'' diye konuştu.

    İstanbullulara da seslendiğini belirten Şimşek, ''İDO satılırsa, yarın alanlar zam yaptığında, 'Şu seferi kaldırıyoruz, karlı değil' dediğinde, Belediye önüne çıkıp 'Hayır' diyemeyeceksiniz'' dedi.

    -ÜSLUP TARTIŞMASI-

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''omurgasız'' ifadesine yönelik, ''Biz o üslubu kullanamayız, bize o yakışmaz'' yorumunu yaptığını hatırlatan Şimşek, buna karşın geçmişte bazı AK Parti'lilerin, ''Hadi ananı da al git buradan'', ''Şeyini şey ettiğimin şeyi'', ''Ulan benimle uğraşmayın'' şeklinde sözler kullandıklarını söyledi.

    CHP'li Şimşek, ''Bu sözleri kullananlar şimdi birdenbire siyasi nezaket ve üslup gibi erdemlerin farkına vardılar. Kaldı ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 'omurgasız' sözünü tamamen hak etmişlik karşısında söylemiştir. Bir gün önce Hazreti Muhammed karikatürüne kızacaksın, ertesi gün Rasmussen'in seçilmesine imza atacaksın'' dedi.

    ''Bunlar olsa olsa çakma kibar olurlar'' diyen Şimşek, ''Sayın Hüseyin Çelik'in, CHP Genel Başkanı'na nezaketi öğretme becerisi ve geçmişinin olduğunu sanmıyorum'' diye konuştu.

    ''Deniz Feneri e.V'' bağlantılı soruşturmaya ilişkin de Çelik'in ''dillerine dolamışlar, 'Deniz Feneri' deyip duruyorlar'' dediğini de hatırlatan Şimşek, ''Dilimize dolatmayın o zaman kardeşim. Kasa hırsızları el feneriyle soyarlar kasayı, bazı siyasetçiler de deniz feneriyle soyuyorlar'' ifadelerini kullandı.




    Şimşek: İDO'yu alan Boğaz'a sahip olur Yorumları