İngiltere'de en başarılı Türkler ödüllerini aldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (15:56)   Son Mesaj: 10-28-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    10-28-2010

    İngiltere'de en başarılı Türkler ödüllerini aldı

    İngiltere'de en başarılı Türkler ödüllerini aldı


    İngiltere’de Business Network Derneği tarafından düzenlenen ‘En Başarılı Türkler Yarışması’ ödülleri başkent Londra’da düzenlenen muhteşem bir gecede sahiplerini buldu.

    İngiltere"de faaliyet gösteren Business Network Derneği tarafından düzenlenen "En Başarılı Türkler Yarışması sonuçlandı.
    Farklı kategorilerde düzenlenen yarışmaya ülke genelinde binlerce kişi internet yoluyla oy vererek katıldı. Yaklaşık 3 ay boyunca devam eden oy verme işlemi sonunda kendi alanında en başarılı seçilen firma ve şahıslar ödüllendirildi.

    Ödül törenine Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı Necati Çetinkaya, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Türkiye"nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok, İngiliz Parlamentosu"nun üst kanadı Lordlar Kamarası üyesi Kıbrıslı Türk Barones Meral Ece, Liberal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Simon Hughes, Lord Sheikh ve Business Network Derneği Başkanı Mehmet Sait Uludağ olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda önemli isim katıldı.

    Törende konuşan Devlet Bakanı Aliye Kavaf, organizasyonu gerçekleştiren Business Network yetkililerine teşekkür etti. İngiltere"de faaliyet gösteren iş dünyası temsilcilerini yürekten kutladığını söyleyen Kavaf, yıllar önce hayallerini gerçekleştirmek için İngiltere"ye gelen bu kişilerin enerjilerini sinerjiye çevirdiklerini ifade etti.

    İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin siyasi, ticari ve kültürel anlamda gelişerek devam ettiğini dile getiren Kavaf, "İki ülke arasında ilk ticari anlaşma 1838 yılında imzalandı.

    Devlet Bakanı Kavaf daha sonra "Türkiye"de iş yapan en iyi İngiliz firması" kategorisinde birinci olan Vodafone şirketi temsilcisine ödülünü sundu.

    İNGİLİZ VEKİL TÜRKÇE KONUŞTU

    Gecede konuşmacılar arasında yer alan Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Simon Hughes, konuşmasının bir kısmını Türkçe ifade etti.

    Hughes, Türkçe konuşmasında "Sizin aranızda bulunmak benim için bir onurdur."dedi. Daha sonra konuşmasına İngilizce devam eden ve Türkiye"nin dünyada yükselen imajına işaret eden Hughes, Türkiye"nin İngiltere için de oldukça önemli bir ülke olduğunu vurguladı.

    Kürsüye çıkan bir diğer konuşmacı olan AK Parti Genel Başkan Yadımcısı Necati Çetinkaya, böylesi bir programın kendilerini gururlandırdığını söyledi. Necati Çetinkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Londra"ya sevgilerini yolladığını aktardı.

    Türkiye"nın hızla büyüdüğünü ve dünyada yüksele bir profili olduğunu belirten Çetinkaya, "Biz sekiz yıldan bu yana AK Parti iktidarı olarak gecemizi gündüzümüze katarak, Türkiye'de akıllara durgunluk verecek derecede büyük merhaleler, büyük başarılar kaydettik.

    Küresel krizde dünyanın birçok yeri ekonomik bakımdan büyük bir sıkıntıya girmişken benim ülkem, alınan başarılı ekonomik tedbirlerle dünyanın en büyüyen ekonomisi haline getirildi. Türkiye, yüzde 11,7 ile dünyada rekor düzeyde bir büyüme kaydetmiştir. Türkiye AB"ye girerek AB"ye yük olmayacak tam tersine yükünü azaltacak."dedi.

    Gecede kategoriler ve kazananlar;

    İngiltere"de iş yapan "en iyi Türk firması": Türk Hava Yolları (THY)

    Türkiye"de faaliyet gösteren "en iyi İngiliz firması": Vodafone

    En başarılı kadın girişimci: Zeynep Turudi

    En başarılı işkadını: Sadiye Arslan

    En başarılı profesyonel idareci: Aisha İzzet

    Global anlamda en başarılı Türk: Hüseyin Özer

    En başarılı öğrenci: Jeyda İbrahim

    En başarılı işadamı: Hakkı Tatar

    En başarılı şirket: Anatolian Sky Holidays

    En başarılı akademisyen: Şevket Pamuk

    En çok desteklenen Britanyalı: Boris Johnson (Londra Belediye Başkanı)

    En başarılı doktor Ali Rıza Sever

    En başarılı finansçı: Münir Tatar

    Jüri özel ödülü: Can Yeğinsu

    İngiltere"de bir ilk olan ve jürinin 14 kategoride üçer aday belirlediği yarışmada birincilikler halkın internet ortamında yaptıkları oylama sonucu belirlendi.




    İngiltere'de en başarılı Türkler ödüllerini aldı Yorumları